Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

31 December 2009

Lamanya Tak Dengar Cerita......


Salam Tahun Baru 1431H & 2010...

Fuh, lama betul aku x update blog kan? Usah kata bersawang, berkulat semua ader. Huhu....Sorry guys, aku baru "baik" dari mabuk2. Baru jer lepas trimester per-1. Alhamdulillah, so far aku & baby baik2 ajer. Kejap jer rasa kan dah nak masuk tahun baru. Dan pada tahun depan jugak aku nak + lagi sorang anak. Fuhhhhhhhhh...besar tanggungjawab tu!!!

Perkembangan aku skang semakin 'berkembang'. Ekekeke...kembang semangkuk, kembang setaman semua ader. :P Payahla nak control kenaikan berat badan ni korang. Moga2 weight aku kembali normal selepas bersalin nnt. Huhu....chaiyok2 !!!

Kepada rakan2 seangkatan denganku dan yg paling rapat ialah Cik Diey, yg bakal melahirkan baby ke-2 nya pada awal Januari 2010 ni, aku doakan semoga selamat semuanya. As ur wish, akan dpt baby gurl plak kan kali ni? Wahhhh....sepasang dah tu. Syoknyaaaaaaaaaaa....

Cerita terbaru pasal my lovely princess & Cik Abg Chomel plak; Nur Ayrissa semakin lasak dan menjadi2 perangainya. Semakin keletah, byk ckp dll. Tp. ciri2 nak m'jadi seorang kakak tu belum terserlah lah. Bila orang panggil dia kakak, dia ingat kakak2 yg jd kwn dia masa bermain. Huhu...Mungkin nnt dia akan paham kot kan? Bila tanya nak baby x, dia jawab nakkkkk!!! Hehehe...Cik Abg Chomel plak makin gigih mencari rezki. Outstation manjang. Pastu impian dia utk mengusahakan perniagaan agro dia tu belum lg tercapai. Masih dlm perancangan lg. Apapon semoga Cik Abg Chomel i berjaya dan tercapai juga segala impian dia tu di tahun baru ni. Chaiyok2....!!!

Di hari2 akhir 2009 ni, perasaan sayu, gembira semua bercampur aduk. Byk kenangan pahit, manis, suka, duka yg ditempuhi sepanjang tahun ni. Bagi aku, tahun 2009 agak suram dan agak mencabar untuk dilalui. Semoga tahun 2010 yg akan menjelma ni akan membawa 1001 kegembiraan dlm hidup kita semua yeh?


Happy New Year semuaaaaaaaaa....!!! ;)

8 comments:

Papa @ Mama Zara Sofea said...

comel la gambar ayriss berdiri sebelah nih... suke aku tgk..

hang makin bambam yer.. termasuk la cik abe dio tu...

Zara pun da semakin ganas skrg nih.. tak leh bawa mkn luar... malu aku sbb dia wat bising...dah pandai geram kat orang... rasa2 tak puas hati je, dia ketap mulut pehtu...eeeiihhh...acah2 nk tumbuk2 org... aduih... ape ke brutal la ank aku tu azda oiii...

Ada Ayrissa said...

hehehe..
tahu xper...bkn xmo peknen, tp tuhlah bagai dipam2...hahahah...

gengster anak hang...jgn dia p buli budak kat taska udah...hahahah..

senioritasara said...

ada...wow..dah ada sorang lg dlm perut.harap2 hero plak lepas ni ehehehe..happy new year.insyallah bertambah rezeki!amin

zino said...

selamat tahun baru dan selamt menunggu kelahiran baby...

Aleeya said...

happy new year adda, jgn dirisaukan berat badan tu, besor ke kecik ke gemok ke kurus ke tak penting, yg penting baby dlm peyut tu sihat walafiat dan dpt cukup kasiat dan vitaminyer ya...bestnyeee makin besar kuarga..all da best!!!

mama danial said...

adda.........
dah samer gemuk ngan ejack..heheee..
akk pun samer..isteri kna ikut suami...

Ada Ayrissa said...

seniorita : huhu..insyalah sarah...u bila lg nak +?hehehhe

zino : tq uncle...

aleeya : huhu...tul gak tu kak yaya...riso sgt ekk?

mama danial : oh nooooo 5x!!!

kak chah said...

wahh ada.. dah naik badan ek.. tak pe.. moga semua ok..