Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

07 July 2011

8-9 jam di pejabat tapi hanya 4-5 jam bersama anak2...

As salam.....

Dah berhabuk bersawang blog buruk i nih! Huhu...dek kerana kebizian aku melupakan tempat kesayangan aku nih! Cedihhhh..... :(

Bukan sengaja aku lupakan tetapi ketidaksempatan utk bersua lebih lama di sini membuat aku terpaksa menangguhkan segala cerita-ceriti! Cedihhh..... :(

Mula bekerja pukul 8.30am,....habis kerja kul 5.30pm ke atas! Paling awal blk kejer sharp2 kul 5.30pm, plg lewat pkul 6.40pm! Dr opis kalo xder urusan lain, terus amik double 'A' kat umah wan dia! Biasanya akan sampai umah pkul 6.50pm paling awal. Dah nak senja dah...Huhu! :(

Sampai umah, rehat2 kat sofa jap,...biarkan 2 beradik tu bermaharalela menyepahkan mainan! Sambil2 rehatkan badan, fikir plak nak mkn apa utk dinner, beli or masak? Kalo penat x larat sgt mmg beli jerlah jawabnya! I'm lucky sbb Cik Abg Chomel mmg x cerewet bab2 makanan ni. Apa yg ader dia bedal jerk! Good! Hehehe....

Di rumah, kalo kakak boring sikit main mainan dia, dia akan mintak ayah pasangkan laptop! Melepak la dia dlm bilik mengadap laptop tu. Adik pulak kalo x memanjat, dia p kaco kakak dlm bilik. Menjerit la si kakak sbb adik nak kongker laptop tu! Adik akan tepuk2 keyboard, tutup bukak dan yg paling best dia p kupilkan setiap huruf2 pada keyboard tu! So, mmg la adik diharamkan utk sama2 melepak dgn kakak dlm bilik.

Haiiiihhh...jenuh jaga si adik, sbb kita kena tunggu dia bermain. Dahla badan penat blk dr opis x hilang lg, nak mandi & sembahyang pon bergilir-gilir dgn si ayah. Kakak, kalo dia x tido siang, dia akan tido awal time mlm. Adik pulak mmg jenis x tido lama time siang, pkul 9.30pm paling lewat mmg adik dah laloq! Kiranya kul 9.30pm waktu adik masuk tido. Means, dr blk kejer sampai adik tido, mama & ayah ader masa lebih kurang 3 jam jer dgn adik! Cedihhh... :(

Kakak, paling lewat dia akan tdo pkul 11.30pm. Itupon puas paksa suruh dia tido. Selagi mata dia x ngantok, ader jerlah menda dia ngopeh! Kejap2 layan kartun kat laptop, kejap2 main pondok2, kejap2 itu, kejap2 ini....Kadang tu kesian gak tgk dia main sorang2. Nak main dgn adik, adik x reti lg kan? Mama pulak lepas adik tido buat kerja umah, basuh baju ke, mandi ke, kemas dapur ke, iron baju ke....Mmg x sempat nak spend time layan kakak main. Ayah pulak tgk tv ke & teman gitu2 jerlah kakak tgk kartun! Kdg2 dia ajak kita duduk bacakan buku cerita dgn dia. Bila bdn penat, mama malas nak layan. Huhu...kesian sgt kan? Cedihh.. :(

Begitulah rutin, dr blk kejer smpaikan kakak tido mama & ayah ader masa lebih kurang 4-5 jam je dgn kakak. Itupon bkn 100% mama & ayah bg full attention to her! Sedihhh jugakkk.....tp apakan daya kita. Mana nak layan anak, mana nak uruskan rumah, mana nak rehatkan badan. Paling awal i masuk tido pkul 10.30pm, paling lewat pon pkul 12.00am. Cuma i bernasib baik sbb time tido x terganggu sgt. Paling kuat pon 2x jer bgn tgh mlm buat susu utk adik. Kakak, mmg dah jarang terbgn mlm mintak susu.

Hmmm...begitulah hari2 kalo waktu bekerja. So, bila time weekend, sehabis boleh i & Cik Abg Chomel akan spend time dgn diorg 100%. Bawak diorg jln2 kat mall ke, picnic ke. Sbb nak 'qadar' kan hari-hari bekerja yg kita x dpt bersama mereka sepenuhnya. Manfaatkan kualiti hari hujung minggu kita dgn anak2 kan?! Merekalah anugerah terindah yg Allah bagi utk kita. Huhuhuhu...kesian kat diorg! Dek kerana kita perlu bekerja mencari rezeki, kita x sedar yg kadang kala kita sedikit sebanyak mengabaikan mereka! Huhu..... :(

I'm sorry princesses...... :((


5 comments:

en_me said...

siannyerr kanns.. uhuhu

Rashid said...

Manfaatkan sepenuhnya cuti hari minggu ..

Yup! Dr fadzilahpun ada kata. Kualiti masa itu lebih penting jika kita takde ruang untuk sepenuhnya dengan anak-anak ..

lily lotus said...

mmg touchinglah kalau masuk bab spending time ngan kids ni :(

Anonymous said...

[p]Now the four major accessorizing ornaments are earrings, bracelets, necklaces and rings . Ellis became a partner, and Tiffany and [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany outlet store[/url] Young travelled throughout Europe, buying and acquiring large collections of jewelry . Previously pattern jewellery is shabby selecting a pictogram in place and even success . For Hollywood tremendous stars, Tiffany jewellery is still the big allure . " The company currently has shops in the Americas, Asia-Pacific, [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany online[/url] Japan, Europe and the United Arab Emirates . If, sadly, they acquire a little [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany heart necklace[/url] something drastically wrong, will not try to start that by themselves . In their total existence,jewelry Inexpensive Tiffany Jewelry Would make You Attractive Gals A, they go after the beauty and manner.[/p][p]Compared to sterling silver jewelry, lots of diamond, platinum or gold jewelry [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany jewelry outlet[/url] are more precious . Its hard to be able to express the elegance connected with united kingdom tiffany store bracelets items . Spacing the lines too far apart make it difficult for the reader to track where they are . Needless to say the fight is epic . bellasengagementring . silver decrease [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany outlet online[/url] diamond earrings Previous to choosing the purchase, you need to define the goals . Simple, beautiful objects are the Tiffany charm Tiffany necklace designs have seduced almost the whole world with their fluid lines and sensual forms for years now.[/p]

Anonymous said...

I do not even know how I ended up here, but I thought this post
was good. I do not know who you are but definitely you
are going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!


Also visit my weblog: mincir footing