Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

03 August 2010

Kena kerja...

- New me! :P -

Arghhhhhhhh...only 5 days to go utk aku kembali bekerja!!! Boringnyaaa dan malasnyaaaa nak start kejer. Bestttt tau cuti melayan karenah anak2 walaupon kadang kala agak menguji kesabaran diriku. Tapi apakan daya kan? Kejer itu juga merupakan satu ibadah dan tanggungjawab kita. Kejer mencari rezki utk menyara keluarga dan yg paling penting utk membayar hutang2 keliling pinggang. Hahaha....

Hurmmm...tinggal beberapa hari utk menghabiskan sisa2 cuti ni aku nak bermanja puas2 dgn anak2 tercinta (hehe..mcmlah balik kejer x jmpa yer x???)!!! Mcm manalah keadaannya nnt kan bila dah start kejer? Mesti kena bgn awal dr biasa, kena prepare apa yg perlu utk dua beradik tu. Kalo dulu kejap jer bersiap sbb uruskan anak sorang jer. Sekarang dah masuk dua pandai2 la nak hidup ekk??? Heheh...xper, ALAH BISA TEGAL BIASA orang kata!!! InsyaAllah, segalanya akan dpt diuruskan dgn baik. ;-)

Selain memikirkan hal rumahtangga bila start kejer nnt aku juga x lupa mcm manalah kejer2 yg menanti di opis? Aku bernasib baik sbb kakak2 yg take over tugas aku menjalankan kerja dgn amat baik sekali. Iyerrr, aku percayakan mereka 100%!!! Diorg mmg superb!!! Thanx alot to Kak Ani, Kak Has dan yg lain2. Jasa kakak2 semua amat saya hargai...

Adoiiii...tetiba leh plak xder idea nak mencoret mlm ni. Baby tgh tido, kakak ikut ayah pegi umah nenek. Sunyi kejap umah tanpa kakak. Kalo x mcm ribut petir rasanya dgn suaranya. Itu belum tambah dgn suara mama yg cam apa memekek ke kakak yg kadang kala agak degil perangainya. Kakak, kakak...tolonglah jgn buat mama mendidih!!!

Oklah u all, got to go. InsyaAllah..lain hari i akan update apa yg patut yer? Bye.......

1 comment:

Baby Tiger said...

kalau anak ko suka jerit2, aku taw dah ikut gene siapa.. :P