Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

29 September 2009

CERITA RAYA - Part 1

Yeayyyy!!! Cerita & gambo raya dah upload & update. So, check it out babeh~ :D
Aktiviti wajib di pagi raya mestilah bermaaf-maafan, makan2, pastu p ziarah kubur. Antara menu wajib di pagi raya ialah rendang ayam, nasi impit, kuah kacang, lemang dll.

- Owh, korang mesti t'tggu2 gmbo anak dara aku yg serebeh tuh kan? Haa..tuhla rupa dia. FYI, amat payah nak capture gambo dia dlm kadaan ayu & anggun. Itu jerlah antara gmbo yg plg control yg sempat disnap dgn headband yg main taruk je. Kui3...Kerja dia melasak jer.......geram! -
- Tahun ni sambut raya turn umah MIL. Diorg adik beradik mmg sepakat. Tahun ni umah mak diorg, tahun dpn umah mak mertua. So, dgn kesepakatan itu dptlah diorg berkumpul beramai2. Lgpon, keluarga diorg ni beso-'beso'. 10 beradik kesemuanya. Cuma dlm gmbo famliy kat atas tu, abg dia yg no.3 jer belom sampei lg. Kurang 1 + bini abg dia tu lah. Nnt tggu next gmbo yer baru cukup korum. And as usual, muka Ayrissa jgn harap nak senyum yer? Lg dia merenung, menjeling aderlah. -
- Gambo di atas, Mak Atie dikelilingi oleh anak2 buah yg tomey2. Pose dah byk, duit raya mestilah lebih ekkkk Mak Atie. Ekekeke...TQ -

- Segala aksi Ayrissa telah dirakamkan oleh paparazzi. Dia kalo berjumpa dgn cousin2 dia bkn main seronok. Mama ke ayah ke dah x ingat dah. Uiks, masa bila pulop awok pegi buli kucing tuh Ayrissa oiiiii? Sabo jerlah...Mama x ajarlah ganaz2 nih. Huhu.... -
- Okeyyyyyy, finally close up sket gambo kami anak beranak. Tema tahun ni kaler biru laut, tp tunggu di lain siaran baru i viewkan di sini yo? See muka Ayrissa, maintain masammmmm kannnn? Sabo jerlah.... -



P/s : Yeayyyy, Cik Abg Chomel dah belanja broadband utk gueh. So, leh la hari2 blogging, facebooking etc. TQ cayanggg... :D

7 comments:

Lea Shmea said...

alalala nape muka masam je tu sayang? tk dpt duit raya eh? hehe. comel dia pakai baju kurung pink. :)

Ada Ayrissa said...

Lea Shmea : dia mmg x reti nak senyum...huhu

sumysya said...

masammnya muka...nie tak leh jadi cover girl ler klu bergambar je camtu....hermm...memang ganazzz la anak ko Ada...

Ada Ayrissa said...

hehehe..tahu xper....

lily lotus said...

shomel dak kecik tu berbaju kurung..pink gitu..i like!

Cik Puan*PIE said...

ank dara aku tu lg aram nk mandang kamera...xtaula ank bujang aku sok kot gitu gak..mng aku sekeh..kihkih

Ada Ayrissa said...

lily lotus : hehehe..chomel + serebeh kak...

cik puan pie : huhu...mmg pesen diorg kot ja?