Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

18 May 2010

Antara Kegembiraan & Kebimbangan.....


Yeehaaaaaaaaa.......Waiting for my 2nd powerpuff gurl!!!!

12 days to go beb!!! Sgt2 teruja okeyyyy...camno la rupa anak den yg ke-2 nih kan? Ikut muka ayahnya lagi kah atau ikut muka mama dia plaks kali ni??? Errmmmm...sama2 kita nantikan kemunculannya yerrrr? ;-)

Di saat kemunculan dia ni macam2 perasaan timbul. Gembira sbb selagi lg diberi peluang oleh Allah utk merasai kenikmatan dan kesakitan bersalin dan gembira juga sbb Allah x jemu memberi rezki atau dgn kata yg lebih indah anugerah yg tidak ternilai dgn wang ringgit ini! Gembira lagi apabila kehidupan kita bersama suami ditemani dgn keceriaan dan keletah anak2. Rasa lengkap jer hidup kan??? :)

Disebalik sejuta kegembiraan, tersembunyi juga sejuta kebimbangan. Bimbang jika tanggungjawab yg bakal dipikul slps ini kadang-kala terabai dan x dpt dilaksanakan dgn sebaik mungkin. Bimbang juga kalo rasa kasih dan syg terhadap anak2 tidak dpt dibahagikan seadil mungkin dan bimbang lg sekiranya kita x berjaya mendidik mereka menjadi insan yg terbaik dlm hidup! Ya Allah, berilah aku kekuatan dan kesabaran dlm mendidik dan menjaga anak2 & rumahtangga.........

Hari demi hari, aku menanti saat kesakitan atau tanda2 utk bersalin. Oleh kerana anak 1st dulu aku terpaksa 'serah diri' atau kena paksa sbb masalah air ketuban kurang, aku tidak dpt merasai tanda2 semulajadi utk bersalin. So, utk yg ke-2 ni agak suspen dan terasa cam mengandungkan anak sulung pulak. Hahaha.......cam kelako pun ader. Tp seriussss...itulah yg aku rasa. Agak gentarrrrrr!!!

Di usia kandungan 37weeks ++ minggu lepas, baby dah 2.9kg. Kira oklah kan, x beso sgt, x kecik sgt....Harap2 aku dpt push dgn sebaik mungkin dan mudah jer baby keluar nnt. Hehehe...masih terbayang2 suasana dlm labour room 2 thn lps. Harap2 suasananya dan suspendernya x byk berubah.

Oklah....nantikan berita gumbira dr aku ok? Dan jgn lupa doakan keselamatan aku dan baby tau? Muuuuuaaaahhhh....syg korangggggggggg!!! Byeeee..........

10 comments:

Diana Din said...

cepatla beranak...x sbr aku nk ada geng... hehe...

Diana Din said...
This comment has been removed by the author.
cik gObu said...

ada
ween doakan ada selamat melahirkan baby kedua

huhuhhu
tak sabar nk tgk baby baru

sumysya said...

ko da wat scan penuh ke baby siap tau berat n jantina nie?? aku igt nk scan gak..bkn per...senang nak prepare beli baju baby...ko da pilih ke nk beli produk per utk pantang?? aku pn tgh survey niee...

sumysya said...

aku doakan semoga ko mudah bersalin n selamat semuanya....

lovelywa said...

moga selamat sumenye dari ibu umar n dhia..

ummiaqeef said...

semoga dipermudahkan segala urusan..jgn lupe inform ye nti.. ;P

lily lotus said...

semoga semuanya dipermudahkan :)

adha said...

semoga ko selamat bersalin yer....

Yan said...

salam... ape kabar???