Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

06 October 2010

Teratak Buruk Kami...


Alhamdulillah...impian utk memiliki rumah sendiri telahpun tercapai. Walaupon hanya rumah teres setingkat dgn keluasan 20' x 70', cukuplah utk kami 4 beranak berteduh. Rumah tu ade 3 bilik dan 2 bilik air. So far, kunci dah dapat. Cuma nak tunggu TNB & JBA set up apa yg patut, pastu cadang nak pasang mozek dulu baru we all nak pindah. InsyaAllah, kalo semuanya settle dalam bln 11 kami dah menetap di rumah baru. Yeayyyyyyyy!!! ;-)

And FYI, yg paling teruja adalah my 1st princess. Ade ke masa pi tgk umah hari tu dia bantai melalak xmo balik. Dia ckp "nak duduk umah Eicha..." Huhu...terpaksalah mama & ayah memujuk, ckp "umah lom siap betul lg. Kipas xder, api xder. Nnt Eicha panas...." Hehehe..lepas pada tu br ok nak naik kete. Kalo x mati2 dia tarik tgn aku suh duduk dlm umah yg berhabuk tu. Sabo jerlah kan. Budak sekecik tu pon excited nak duduk rumah baru. Hehehe.....

Org ke-2 yg paling excited ialah Cik Abg Chomel. Sebuk plan nak deco sana nak deco sini. I cam biasalah malas sgt nak amik port. Kita tgk takat mana semangat ber-deco dia tu. Hehehe...For me, decoration xmola yg heavy sgt. Nak yg simple2 jer. Xmo barang penuh 1 umah. Lgpon kita ade anak kecik x sesuai berhias beria. Nnt anak2 main, wat sepah ke apa ke mulalah nak marah kan? Cukup suasana dan keadaannya selesa itu sudah memadai. Yg penting ade ruang utk anak2 melakukan xtvt mereka.

Buat masa ni, renovation xder la sgt. Cuma nak tambah mozek tu jerlah dlu. Yg lain2 kita tunggu bajet lain plak. Buat jer apa yg termampu. Asal semua kemudahan ade sudah.........Oklah, rasanya ni jer yg dpt update. Ade apa2 lg nnt, i info tau? Hehehehehehehehe............

Adiossssssssssssss~

9 comments:

Diana Din said...

Bila aku nk ada umah sendiri jgk nihhh... uwaaaa... jelessss...

r33n adnan said...

rumah baru tuuuuuuu..manade buruk la..hehe..

Ada Dalina said...

diey, iskkk...bleh jer anytime...
aku jeles gok mu pakai viosssss...hahahahha..

cik reen, huhu.......

Anonymous said...

umah br ko full ek bumbung kt depan tue..kiri kanan ada simen...umah aku kiri kanan just dawai ijau je,atap geting kt dpn pn separuh...

Anonymous said...

nina

Ada Dalina said...

ye ke kok nina?
walawehh..kena renovate tuh...huhu

mama danial said...

tahniah adda..
bestnya ada rumah baru...

ummiaqeef said...

syiokkknyee.....

Ada Dalina said...

kak ty: alah...kak ty pon...

bett: hehehe....syukur!