Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

19 January 2010

Segalanya Seakan Suram.....

Oh, permulaan tahun 2010 yg agak suram! Suram di sini bukan dari segi rumahtangga or family, tp dari segi urusan di pejabat. Dari segi family, of course la semakin bahgia dan gumbira lebih2 lagi kami sedang menunggu kehadiran org baru dlm family. InsyaAllah, jika segalanya selamat, new arrival baby pada end of May 2010 ni. Pray for me yaa my frenz? Huhu...

Keadaan di pejabat semakin stress! Ntahlah...x seronok sgt berada di sini. Buruk ke cantik ke ofis ni x jd masalah bg aku cuma aku x berapa berkenan dgn cara kerja mereka kat sini. Lg satu relationship kat sini x best! X semeriah and semesra seperti aku di ofis lama dulu. Arghh...rindunyaaaaa! Huhu...Setiap hari mesti xder mood nak dtg ofis. Camner aku nak hadap menda ni selama bertahun2 lagi? Aku baru 27 la, cuba kira lg brp lama aku nak pencen??? Arghhhh...stresss!!! Bukan xmo fikir +ve, tp dah puas aku fikir +ve nih x menjadi gakkkk... :((

Bila dah naik gred ni, dlm hati cam gak berharap agar JPA buat penempatan semula. Hahaha...jauh di sudut hati rasa cam nak berhijrah semula. Kadang tu ader gak berbincang dgn suami, dia pon spt merasakan apa yg aku rasa. Hahaha...dah nama sehati sejiwa kannn? Ahaksss...Cuma skarang dia sedang sebuk mencari hala tuju kerjaya baru. Jauh ke dekat ke x penting, yg penting untuk kebaikan kami anak-beranak. Umur masih muda, perjalanan masih jauh...dan jika dipanjang umur oleh Allah, mestilah kita nak lakukan sesuatu sementara kudrat masih ader kan? Lagipon since anak dah nak masuk dua ni, hidup mati mmg untuk anak! Kalo mak ayah x berusaha keras waktu muda, takutkan nnt mcm manalah nasib anak2 bila besar nnt kan? Dunia semakin mencabar...............!

Oklah, xder mood dah nak mengayat. Sblm berpisah, mari kita tatap wajah new year baby kat bawah ni. Cuteeeeeeeeeeeeeeee kan? Nurul Iman nama dia. Dotter kpd my BFF - Cik Diey~ Baby ni lahir pada 01.01.2010 tau? Cunzzz kan nombor dia? Hehehe....pandai timing ek Cik Diey? Oklah, congratz ya my dear fren, tunggu turn aku pulop... :P


8 comments:

Mama_Aqish said...

hidup mesti diteruskan....bayak2 bersabar ek...kat opis ni sentiasanyer strees...biler stress layan la blog...so leh luahkan kat kengkawan ape yang kiter rasa

Ada Ayrissa said...

huhu...tq mama aqish!

Muhammad Izwan b Salleh said...

banyak-banyak sabar, banyak membaca al-Quran,itu sahaja pun sudah mendatangkan ketenangan lebih lagi kalu kita menghayati maknanya.

"orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allahlah hati menjadi" tenteram. (al-Ra’d: 28)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ummiaqeef said...

erm..biase la tu..cabaran dan liku-liku kehidupan..

p/s : comelsnye..girls ek..sepasang la anak dia..hehe..

Ada Ayrissa said...

yup..liku2...huhu!!!

a'ah...bestkan dpt spsg?wish me too yaa...ekekekek!

miz_ain said...

weh..apasal aku x leh nengok gambor nurul iman 2???????huhu...hidup perlu diteruskan....tapi jangan tinggal daku yang penting yer da.....hahahahahah

Ada Ayrissa said...

lor....
refresh pon xleh ke?