Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

25 January 2010

Set Bersalin Pilihan Anda???

Salam kengkawan~ Hari ni saya tgh melakukan servey utk produk yg bakal digunakan slps bersalin nnt. Adoi, t'lalu byk pilihan yg berada di pasaran. Naik pening saya dibuatnya. Utk anak 1st dulu saya menggunakan produk Sari Herba dr Reviell. Tp saya x brp berkenan sbb kena minum air akar kayu yg terdpt dlm set itu. Huhu...den x sangguppppppp!!! Utk kali ni, saya rasa nak cuba produk lain pulak. Dan bantuan drp kwn2 amatlah diharapkan. Saya juga mengambil kira dr segi harga. Tahun 2010 adalah tahun bajet bg saya. Hahaha...kalo dekat gomen ni semua menda kena cut cost! Fuhhhhh.......Berpeluh! So, saya pon nak amik langkah berbajet jugaklah. Hehehe..kalo ikutkan mak saya, guna bahan2 yg dibeli dan direbus sndiri ajer. Tp. sanggupkah saya??? Oh, TIDAKKKKKKK!!!! Saya akan amik produk2 berbentuk kapsul/pil sahaja yo?.....

Oklah, kat bawah ni saya ader listkan 2-3 jenis produk yg berkaitan. Dan masih byk lg produk di luar sana yg saya masih x tahu tahap keberkesanannya. So, help me yaaaa? TQ so much......



Untuk dimakan:


Teh Herba, Lepas Bersalin 1 dan Lepas Bersalin 2.


Untuk Kegunaan Luaran:


Herba Pembersih Wanita, Herba Mandian, Minyak Urut Herba, Minyak Bayi, Campuran Peramping Perut, Campuran Penghangat Badan, dan Campuran Penenang.


Ciri-ciri dan Faedah:


* Lengkap dan mudah. Memberi penyelesaian mudah. Segala yang anda perlukan ada dalam pek ini. Penyediaan minimum diperlukan kerana semua produk telah disukat terlebih dahulu dan sedia diguna.

* Keberkesanan Terbukti. Herba-herba yang diguna telah diuji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik.

* Herba-herba yang distandardkan.Mengguna ekstrak bahan aktif herba yang distandardkan untuk kualiti dan konsistensi rumusan.

* Tiada pewarna dan perasa tiruan atau pengawet yang ditambah.

* Kapsul sayuran. Minyak yang diguna adalah berasaskan tumbuhan. Produk ini sesuai untuk mereka yang vegetarian dan mereka yang mempunyai larangan agama.

* Pengilang herba bertauliah. Dengan pengalaman bertahun-tahun di bidang pengeluaran produk berasaskan herba, syarikat ini memenuhi kriteria Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK/DCA) untuk Amalan Pengilangan yang Baik (GMP)

Price : RM269.00

P/s : Menarik! Harga pon t'lebih sikit je drp. bajet. Sesapa pernah guna??? Responz plszzzzz!!!






SET HERBANIKA BERSALIN

PhytoNatal - dalam bentuk tablet untuk dimakan

Akar Herbanika - dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum (X)

Minyak Herbanika - minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan

Herbanika barut - sapuan pada perut dan pinggang

Uncang Cuci Herbanika - untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita

Herbanika Lulur - untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit

PERCUMA BENGKUNG

Price = RM365.00

P/s : Nampak ok tp x taula rasa dia camner. Harga lak agak mahal + saya xmo amik apa jua bentuk minuman! Huhu...Harap maklum!




Pemakaian Jamu Selapan:

1. Tapel Raket Mustika Sejati --- Ditumbuk dahulu Tapel Raket kemudian di campurkan dengan 1/2 sudu kapur sirih, perahan limau nipis dan 5 titisan minyak kayu putih. Sapukan pada perut kemudian ditampal dengan daun sirih atau daun mengkudu. Ia bertujuan mengeluarkan darah kotor di samping mengencangkan kembali kulit perut.

2. Berbengkung --- Selepas menyapukan Tapel Raket pada perut, boleh berbengkung secara melilit bengkung dari bawah punggung sehingga ke atas perut. Biarkan seharian. Amalkan berbengkung ini selama 40 hari berturut-turut. Berbengkung dapat mengencangkan kembali otot perut agar dapat kembali `surut` dan langsing.

3. Pilis Wangi --- Pilis Wangi ditumbuk dan dicampurkan dengan air biasa ( pekat ). Kemudian tampal diatas dahi. Biarkan Pilis Wangi sehingga kering. Ia berkhasiat menghilangkan lebam dibawah mata disamping menyegarkanya.

4. Bancar Air Susu --- Dicampurkan dengan air biasa, sederhana pekat. Sapukan di sekeliling payu dara. Elakkan bahagian puting, biarkan ia kering. Ia membantu melancarkan susu ibu.

5. Parem Segar Sumyah --- Dicampurkan dengan air biasa dan 10 titisan minyak kayu putih. Campuran hendaklah sederhana pekat dan sapukan pada kulit badan yang terdedah seperti lengan, kaki dan leher. Ia memberikan kehangatan dan memgelakkan dari masuk angin.

6. Jamu Galian Parem Wangi --- Minumlah jamu Pil Galian Parem Wangi 5 biji setiap pagi bertujuan mengeluarkan darah kotor dan melncarkan air susu ibu.

7. Jamu Pulih Balung Sumsum --- 5biji diminum setiap petang untuk mengembalikan kesihatan ibu.

8. Minyak Telon utk baby.

9. Jamu Kaplet Mimilan Mintuno yang di buat dari akar-akar kayu. Akar kayu ini dapat membantu mengembalikan ghairah dan juga mengencangkan otot-otot Vagina dan merawat masaalah keputihan.

10. Ginasih Pembersih Wanita yang dibuat dari daun sirih yang terbukti mempunyai anti septik untuk membunuh bakteria dan juga membantu merawat keputihan.

Price = RM135.00

P/s : Not bad kandungan2 dia. Anyone pernah try? Rasa camner ok ke x? Harga pon agak reasonable! :)


Daaaaaa....

13 comments:

Anonymous said...

org ckp yg NR tu panas...x sesuai sgt bg yg menyusukan baby

ummiaqeef said...

aku makan Nona Roguy..tp aku x amik set..just phytonatal..akar herbanika..minyak herbanika ngan minyak serbaguna(utk kegunaan ibu n anak)..x ingat lak harganye..tp org kate phytonatal tu elok utk sembelit..tp jgn mkn byk sgt..mule2 tu jgn makan dulu sbb baby journdis..bile anak dah ok baru makan..just my 2cent..

Ada Ayrissa said...

Anonymous : thanx alot...

bet : oo yek? ok2...nnt aku servey...btw, tq yaa...

sumysya said...

bagus tul ko kuarkan topik nie...sangat berguna utk aku....hehehe...aku pun da join club ibu2 mengandung....

Ada Ayrissa said...

weh, ko pon peknen dah ekk?
wakakakaka...welcome2..congratz2...

sumysya said...

a'ah...baru je sbln lebih...ko due biler?

ummiaqeef said...

aku baru tau suzie preggy mase bace blog dia smlm..hehe..suzie, ko x pick up fon aku smlm ek..bz sgt la tu..ehehe..

sumysya said...

sorry r...aku mmg tak perasan la ko call semalam beb...

Muhammad Izwan b Salleh said...

SALAM ADA....
Saya menawarkan set bersalin HPA dengan harga yang menarik lagi save.

Dengan pembelian RM 134. Apa yang Ada dapat:

-Set bersalin hpa RM 85 (Halal lagi baik)

-Saya akan sertakan barut(bengkung) beherba sebagai pelengkap dalam set ini.RM 30

- Anda akan didaftarkan sebagai Ahli secara percuma. Untuk makluman Keahlian sebanyak Rm 30 ringgit seumur hidup.Kit niaga juga akan di pos.

-Tujuan keahlian supaya anda akan dapat lebih murah dari harga pengguna.Kenali Hpa dan produknya melibihi 300 jenis. Sesuai untuk seisi keluarga. Paling penting kita mencari yang halal lagi baik. sekian untuk makluman ada...

Untuk Maklumat lanjut tentang produk tengok link di bawah:-
berniaga la plak hihih :)

http://babydungo.blogspot.com/2009/12/wanita-selepas-bersalin.html

*Harga di atas termasuk kos untuk penghantaran*

Ada Ayrissa said...

thanx izwan..
nnt kiter tgk ekk?

azila raffie said...

haluu.. prgnt 2nd baby ke? huhu! lmbt tau laaa wak.. anywy, congratz..

dulu time betty, sy amek Leesa Formula confineMum..

tp bukan set laa.. jus amek Tablet Prawan, Tablet Haruan, Pek Tungku, Cotet Emas (yg ni utk minum.. rasa mcm air teh xde gula jek), ngan Body contour gel.

pd sy, overall.. okeh ar set neh..

mamaMUHAMMAD said...

saya makan kustika ratu..tak habis pun.tak berapa berkesan sebab panas sgt..lagi2 anak jaundice..
klu set amway tu bagus sebab kakak saya pakai n jiran saya beli untuk anak dia.
saya ada pakai yang untuk mandi.badan rasa segar dan energetic.mungkin bau teh uncang tu.
harap dapat membantu

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛