Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

08 March 2010

Bila Isteri MOGOK........


Bila isteri mogok,
Nak tgk muka suami pon xmo
Apatah lg nak senyum simpul tersipu2....

Bila isteri mogok,
Nak memasak pon xder mood,
Apatah lg nak siapkan apa yg patut...

Bila isteri mogok,
Nak sembang2 pon x kuasa,
Apatah lg nak bermanja mesra bergurau senda....

Bila isteri mogok,
Nak melayan anak pon maleh (anakku anak kau jua),
Apatah lagi nak melayan si ayah...

Bila isteri mogok,
Tahu pulak si suami bengangggg,
Tp x tahuuu isteri ni rasa 1000x benganggg...

Bila isteri mogok,
Tahu pulak suami buat muka toya,
Tp x tahuuu yg isteri ni lagilah nak tgk muka suami pon naik loya...

Bila isteri mogok,
Kata isteri derhaka,
Padahal si suami yg jd punca...

Bila isteri mogok,
Bukan reti nak minta maaf akui kesilapan,
Jauh sekali untuk memahami dan mengasihani...

Bila isteri mogok,
Si suami pon turut sama tunjuk EGO,
Konon dialah yg berkuasa ultraman taro...

Dan bila isteri mogok,
Segala menda jd x kena,
Padanlah mukaaa............



P/s : Tiada kena mengena dgn yg hidup ataupun yg telah mati. Cuma servey yg saya jalankan di pejabat dan dgn kenalan rapat!!!

5 comments:

Diana Din said...

Servey yg ada kebenarannya... huhu
p/s : mengong... br aku perasan yg aku dop follow blog mu... nnt aku follow deh... hahaha

Ada Ayrissa said...

diey, mu mmg mengong sokmo...follow cpt...iskkkkkk!!!

adha said...

hahahah nasib la.. sapa suh buat bini mogok...

kan sendiri susah tak dak org sediakan makan. keh3

Ada Ayrissa said...

hahahaha.....kalo malas sediakan mkn sndiri, tahan la lapar....

cik gObu said...

kih kih kih

menarik lah survey nie