Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

14 February 2011

Patutlaa...

Patutlah aku selalu sakit kepala...
Patutlah kadang2 tu rasa cam nak pitam (mmg pitam pon)...
Patutlah urat tengkuk ni rasa cam tegang giler, kepala pon berat jer...
Badan x yah cakaplah mmg sokmo sgt sakit2 belakang nak2 tang urat belikat & tgh belakang tu...adoiiii!

Tp aku ni jenis malas nak layan sgt...malas nak manja2kan diri!
Selagi mampu utk bgn dan buat kerja apa yg patut, gagahkan jugaklah...
Tp kalo dah x larat sgt, jgn haraplah aku nak sentuh kerja tu sbg contoh cam kerja2 umah...Lantaklah umah nak jd cam tongkang pecah ke apa ke kan? Huhu....

Kesibukan di pejabat juga sedikit sebyk menyumbang kpd kesakitan ini.
Mungkin kita asyik duduk ngadap pc je kan? Tulang belakang jd stress, mata jd berpinar...
Pada org lain mungkin dia ckp; alahhh, sakit sikit pon nak kecoh...bkn skt kronik pon!
Iyer, mmglah bukan sakit teruk, tp kalo dah terlentang sakit nnt sapa yg susah?
Mereka dan keluarga mereka jugak kannnn? Huhuhu...

Rupanya segala kesakitan yg ditanggung selama beberapa minggu ini adalah disebabkan oleh tekanan darah rendah yg dialami!
Haiihhhh, sblm ni even time peknen pon xder plak kena tekanan darah rendah. Rasanya stabil jer...Huhu!
Yang tahu pon kebetulan ade pemeriksaan kesihatan kat ofis. Try test mmg rendah sungguh...
102/69...sib baik denyutan jantung ok!
Selain tekanan darah rendah, angin dlm bdn juga byk. Angin tu biasalah kan. Lagipun lama aku x pergi berurut! Kalo pergi berurut selalu mesti badan rasa ringan jer kan? Sedapnya berurut...Bilalah dpt pergi nih? Huhu.....

Apa yg disarankan oleh pakar kesihatan kpd aku adalah amik supplement cam multivitamin and ion. Ion tu biasanya kalo kita peknen Dr. suh mkn kan? Ermmm...cam gitulah nasihatnya. Yg lain2 bykkan berehat dan minum air masak 2 botol beso. Hehehe...tu yg payah tu! :D Tp kita yg ade anak kecik nih camnerlah nak berehat kan? Tido pon x menentu. Mlm2 plg kurang 2x bgn buat susu dah terganggu dah time tido! Nak2 pulak anak dah melasak. Sepah sana sepah sini brg mainan. Yg plg x larat bila adik asyik nak berdukung & nak berjln je. Dok kendong dia ke hulu ke hilir xperlah. Huhu...camnerlah mama x sakit2 badan. Kerja umah terpaksalah ayah yg take over sikit2. Mama buat apa yg terlarat jer......

Oklah, apapon aku harap badan ni akan pulih spt sediakala. Lagi satu kita ader anak2 kecik ni kalo kita sakit nnt kesian kat diorg xder sapa nak melayan. Huhu...

- Time ni mama x sehat, tp sbb sepupu kawen terpaksa jugaklah blk kg. -




10 comments:

ainnoraini said...

byk2 berehat ye...kak ain dulu2 asal peknen jer..ade tekanan darah tinggi...

biasa la bile anak2 masih kecik ni..kendong sane sini mmg sakit2 badan...tp tak pe nnt dah bile dah besar dia pulak jaga kite...insya allah...

en_me said...

siannyer kanns.. ehehe

Ada Dalina said...

kak ain,
huhu..tuhla...insyAllah nnt anak2 lak jg kita kan?

en_me,
huhuhuhuhu.....

nora said...

kekadang stress pun bleh jadi cam tuh gak..haha..anyway, take gud care of urself..:)

cik gObu said...

banyakkan berehat

cuba curik masa utk bercuti
tenangkan pkran

k?

Ada Dalina said...

nora,
huhu..tuhla, stress! nway, tq...

cik ween,
tq....huhu...nk p bercuti bajet ciput nih..huhu..

ummiaqeef said...

take care dear!

suri solehah said...

salam..banyak rehat...akakpun darah rendah..penah sampai 55/40..tp nurse kata atas jgn bawah 40,,takpa lagi..

zino said...

kena buat pemeriksaan tu.. dapatkan rawatan yg bersesuaian...salam maulidul rasul..

adha said...

lahai.. siannya.. kena byk berehat tu