Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

09 February 2011

Saya busy!!!

Setelah puas bercuti dari hari Khamis sampai ke Isnin (Isnin i terpaksa e.l, family matter) tibalah masa untuk kembali ke pejabat pada hari Selasa iaitu semalam. Seperti biasa pagi2 lagi sampai jer kat opis aku mmg dah siap2 tapau or akan turun bfast dulu kat cafe. X suka bfast lewat sbb kita perlukan energy utk membuat kejer. Hehehehe.....Konon tapaulah apa yg patut kan, hajat nak terus mkn. Sampai je kat bilik bos panggil ngadap dia plak. Terbantut hasrat nak melantak td.

Lepas blablablabalablabla gitu2 gini dlm bilik bos, aku pon keluar dan terus melakukan kerja yg diarahkan sambil pening2 kepala! Adoiii...bagai nak pecah otak aku bila dia suruh draf surat. Nampak cam simple tp payah sebenarnya. HUhu..last aku hentam kromo jerlah. Bantai jerlah buat ayat guane2 pon. Janji siap..pandai2 la bos edit nnt. Itu baru 1 surat yer kwn2? Surat2 masuk aku belum tgk walau satu pon. X tahula ade yg segera ke urgent ke kat dlm try in tu. Claim bos pon still hold lg. Surat edaran pon ader yg masih tersimpan kat dlm folder. Huhu...petang nak miting lak. Menda apa utk miting pon aku lom prepare lg. Xper, sempat kot prepare waktu lunch nnt. Dekat kul 1.00 tghari baru la aku berpeluang mkn bfast yg aku tapau pagi td. Uwwwaaa....lapau xyah ckp ar! :((

Tup tap tup tap miting tamat pada pukul 5.45 petang! Kuar2 pada bilik mesyuarat tgk opis dah kosong. Tinggal kami yg ahli2 mesyuarat ni jer bersiap2 nak balik. Sib baik lah Cik Abg Chomel amik aku lambat sikit. Bolehlah aku siapkan claim bos dulu. Surat2 masuk mmg sori mori x dapek den nak sentuh. Sedang elok Cik Abg Chomel sampai, aku pon sedang elok siap print claim tu. Esok pagi la suruh bos sign.

Dan pagi tadi pon dok kalut siapkan kerja2 yg tertunggak. Rekod surat, edar surat, siapkan mana2 yg perlu bos sign dll. Fuhhhh....FB & blog pon sempat jeling2 cam gitu jer. X dan nak bersosiallll! Huhuhu....ni di petang hari bos pon dah keluar pergi follow PM buat lawatan, barulah aku boleh update blog ni. Kerja2 pon byk yg dah clear. Cuma aderlah sikit2 lg yg belum bereh. Xper, bos xder idaklah kalut sgt kan? Hehehehhee....


2 comments:

ainnoraini said...

SELAMAT PAGI...
HARI DAH OK KER...@ MASIH LAGI BUSY...

Ada Dalina said...

selamat pagi..
kadaan nmpak cam ok sket..tp x tau la sat2 lg..huhu...
tq pagi2 dah sudi jenguk sini... ;)