Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

16 February 2011

Bila orang lain sedap tido.....

Lately bila malam hari jer adik cam payah nak tido. Bukan payah apa...mata dia ngantok, tp nak tunggu dia lena tu lambat. Biasanya sumbat susu terus jer tertido. Ni x, susu dah abis sebotol dia pulak dok gelisah ke kiri ke kanan. Dodoi2 tepuk2 x jadi gak (mlm adik x tido buaiii). Haiiihhh...kdg tu hangin jugaklah mama! Kalo xmo tido mainlah kan. Bila org letak dia dpn tv main dgn kakak ke tgk tv ke xmo. Dok rengek2 nanges2. Nak kata x sedap perut mama dah letak myk angin dah. Huhu...buntu jugak kdg tu! Nak2 bila kita penat kan blk kejer anak pulak meragam! :(

Biasanya paling lewat pon kul 9pm adik dah tido lena stret smpai ke pagi. Rengek2 kejut nak isap susu jerlah mlm2. Bila kita sumbat botol, diam la...sambung la tido blk. Cam smlm lg la dia buat hal. Mata dia pejam dah tido. Tp kejap2 nanges, kejap2 resah....pusing sana pusing sini. Last2 baru mama perasan hidung adik tersumbat. Patutlah dia x lena tido. FYI, adik selesema & batuk2 dah dekat 2bln. Time cucuk hr tu dah bgtau kat Dr. tp Dr. x bagi ubat utk bb yg bwh umur 2 thn. Dia suruh bg bb minum air suam jer. Huhu...byk gak lah adik minum air. Tp selesema & batuk x kebah2 gak.

Hari ni, nak mintak jugak ubat dgn Dr. kat ofis ni. Sbb kesian sgt dah tgk dia. Hingus dok meleleh jer. Dari color putih jernih ke color hijo kuning! Huhu....xperlah, hari ni try test la ckp dgn Dr. Nnt bila kita bg ubat kat adik pandai2 lah kita pantau keadaan adik. Bila adik tido x lena, mama pon turut sama tido x lena. Acu nak terlelap dia rengek2, nanges2...Tepuk2, dodoi2 baru la dia terlelap semula. Nak kaco ayah tido dok sama neman adik, x sampai hati pulak. Ntah pukul brp smlm adik nanges kuat mama angkat dukung adik lentok jer atas bahu mama. Sedar2 mama terlelap kejap dgn adik atas sofa sambil duduk. Mmg smlm rasa cam tido tp x tido. Mata jer pejam tp bknnya tido pon. Bgn pagi td mulalah rasa berat kepala. :((

Adik...adik...!!! Moga mlm ni adik x meragam lg. Kalo adik meragam x larat la mama...Huhu~


9 comments:

lily lotus said...

haiii manisnya muka adik. buat orang geram jer :D

Piasara said...

Adat orang anak kecik..akak dulu dah merasa semua tu.Bila depa dah besar ni,rasa rindu anak kecik pulak..tp dah tua la..

zino said...

kalau si hazwan nak suruh dia tidu cepat kena lah tepuk macam baby.... hehe

nora said...

biasa la tuh..dia dah nak besar dah kot..:)..zafri pun dulu kol 9 dah tido..skrg nih dekat kol 10-11 baru tido..penat umi dok layan..kui2x

EZAN IDMA said...

adek adek. cian kat mama tau . hehe :D saba ye kak :) btw Follow u. :)

en_me said...

chomeyynyerr..

Diana Din said...

iman pun kdg gtu gok, stress aku... hehe...
kalo ingus dh hijau kuning maknanya nk sembuh dah tu... kalo meleleh jernih tu yg kesian...
comel sungguh adik nih...

mama danial said...

tomeinya......

Farrah Hasna said...

elele..pandai die posing:)