Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

16 July 2008

NUR AYRISSA di usia 5 bulan....

- Gelak tawamu penawar segala duka -

- Kau penyeri hidup kami -

- "Hi, i'm 5 months old already..." -

Tup tap tup tap dah 5 bulan anakanda kesayangan aku nih. Mcm2 'peel' & mcm2 karenah dah skang nih. Kelmarin bawak g cucuk, huhu riso aku sbb Doc kata cucuk tuh leh demam..& lagi satu aku riso gempa bumi lak kat kinik tuh nnt oleh jeritan Iris. Fuh, sib baik dia nangis kejap jerk...Dlm kete otw blk umah dia tido...Pas bgn dr tido br nak bg mkn ubat demam. Dan alhamdulillah dia x demam pon. Anak mama kuat kan? Ermmmm.....

Di usia Iris yg semakin meningkat nih, aku amat teruja melihat stp pekembangan dia. Apa yg aku dpt lihat skang nih ialah, dia lg manja ngan aku pada Ayah dia. Besenya org kata anak pompuan lg manja ngan ayah kan?Tp tidak Iris. Ntahlah napa...Hehehehe...sian ayah. Apa yg aku paling suka tgk pekembangan dia ialah time dia menjerit..Skang nih dah mcm2 style jeritan dia. Ekekekekke....badan dia halus jer tp sore dia mak aiiii sgt nyaringgggg...Bingit tinga. Itu adalah panahan dan kesan2 sampingan aku berkoir dulu kot. Selama 7 bulan Iris dlm perut dok ikut mama dia berkoir. Kui kui kui.......tp Iris bukan dilahirkan utk menjd seorg bintang realiti tv okeyyyy. Tidak sama sekali...Muahahahhaha.

Ermmm....dan tanpa sedar jugak, aku sudah bergelar ibu selama 5 bulan. Harapan bg setiap ibu tetap sama iaitu ingin melihat anak yg dikandung membesar dgn sehat dan bijak. Kan? X gitu ibu2 semua...???So, kepada Iris tersyg, mama sentiasa doakan semoga Iris sehat sokmo. Jd lah anak yg solehah yer syg? Mama always luv u...Muuaaaahhhsss...

8 comments:

arnirina said...

ye..setiap ibu nak nengok anak dia hanya yg terbaik..

Aleeya said...

semoga ayriss membesar sihat dan kuat, dan menjadi anak yg soleh okay

comel la ayriss ni..aritu tak puas auntie nak godek2 ayriss tawww, geram sungguh ngan ayriss nehhhhh,,rasa nak geget2

Baby Tiger said...

huhuhu maybe sebab muka ayriss tu sejibik muka ejack, tu yg rapat dgn kau tak..
:P

Ada Ayrissa said...

arnirina : tul tu sis...

aleeya :huhu...tq unty yaya..len kali kita jmpa lagik ek...nnt nak jmpa damia skali...

baby tiger : ntahla...mmg sejibik muka ayah dia ek?

suhaidamohaini said...

geramnyer tgk pipi iris ni...
moga iris membsr gan sihat & bijak..amin

Anonymous said...

wah, muka baby sejibik muka ayah dia..comeinye la baby ko ni ada...ade peluang aku nk cobit2 pp baby..hehehe...
neway, be a gud daughter to ayriss!!

::ayi3::

Ada Ayrissa said...

suhaidamohaini : amin, tq unty su...

anonymous a.k.a ayi3 : tuhla..sejibik muka ayah dia...ayi3, bila ko nak blk mesia jmpa aku n iris?

haJa*darLingZ said...

kejap je dh 5bln kan ada...smoga mnjadi ank solehah okey ayrissa...nnt jumpe lg