Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

16 June 2010

Lahirnya NUR ASYFA ZAIREZAL........


Alhamdulillah...setinggi2 syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi atas kelahiran puteri ke-2 kami. Kehadirannya begitu dinantikan bg memeriahkan lagi kehidupan kami sekeluarga. Ayrissa juga secara rasminya sudah bergelar seorang kakak. Semoga Ayrissa menjadi kakak yg baik yer syg? :)

Nur Asyfa nama diberi, yang membawa maksud 'cahaya penyembuh'. Kami berharap kehadirannya akan membawa lebih byk cahaya dan penyembuh dlm rumahtangga kami. Cahaya yg sentiasa menerangi kami dikala gelap dan penyembuh yg akan mengubati dikala duka mendatang.


Masih terasa kesakitan dan kenikmatan ketika melahirkannya. Dengan seberat 3.55kg dia berjaya dilahirkan pada jam 9.58am tanggal 7 Jun 2010 bersamaan 24 Jamadilakhir 1431H. Proses kelahirannya cuma mengambil masa lebih kurang sejam sahaja. Aku sekali lg bertarung nyawa berbekalkan semangat dan pengalaman yg ade ketika melahirkan Ayrissa dulu. Walaupun situasinya tidak byk berubah, rasa berdebar dan takut itu tetap juga ade. Yerlah, mcm2 menda boleh jadi samada kita menghadapi saat2 sukar ataupun mudah. Segalanya hanya tawakal kpd Allah s.w.t.


Kini, bermulalah episod baru kami. Status aku kini ialah ibu kpd dua org cahayamata. Oh, masih lg tidak dpt digambarkan mcm mana keriuhan kami nanti! Harap2 segalanya dpt dikawal dan aku dpt melakukan tanggungjawab dgn sesabar yg mungkin. InsyaAllah..............


Now, we presenting our 2nd lil' princessssssssssssssss :


*


*

*



Name : Nur Asyfa Binti Zairezal


D.O.B : 7th June 2010


P.O.B : HTAA, Kuantan




- Welcome to da world syg....... ;) -



13 comments:

ummiaqeef said...

sama cam rupe kakak mase baby..hihi...

mama aisar said...

ahah...siras gan ayrissa...comel ..tembam...geram nak cubit pipi dia...he..he..

adha said...

alololo.. comelnye... pinjam jap bleh? hik3

Diana Din said...

bb asyfa yg tembam... cute sgt...tgk gaya, ikut muka ayah lagi nih... sume anak ayah... hehe

zino said...

comel..hehe

ainkhurun... said...

cam muke husben k.ada la...t0mbam! cute! c0ngrat again!

sue said...

Wahh..comei2..tahniah!..patut lama tak update n3 ya,..dah bersalin rupanya....

Ada Dalina said...

bet: ala2 kakak gak sket2...

ct: hehehe...pipi jer tembam..

adha: hehehe...pinjam a.k.a jd bb sitter aku nakk? :P

diey: huhu....tp skang dah 12 hr dah x rupa ayah dia sgt dah...dia nk ikut muka mama dia pulok...

zino: tq uncle..

ain: tq...

sue: tq...

Aleeya said...

eh eh adda da besalin yer..congrats..baby girl nye comel..sonokla ayriss da de adik hehehe..take care adda..:))

Ada Dalina said...

tq kak yaya..dah nak msk 2 mggu dah pantang..
:D

zino said...

comel nya baby tu hehe

@Z said...

mmg klon kakak dia la..sebijik..hehe..syok tengok gambar last tu..rasa nak landing sebelah dia je hehe..

anyway, tahniah Ada... :)

Ada Dalina said...

hahah...tq kak az...kita serupa with 2 anak dara!