Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

22 July 2009

Aku Seorang Babysitter ^__^

Ahad - Selasa lepas aku take over tugas babysitter sepenuh masa. Huhu...Babysitter Ayrissa a.k.a wan dia xder pegi holiday bersama atok & Pok Chu ke Langkawi. Wahhh..bkn main yer wan & atok? So, sepanjang 3 hari b'sama Nur Ayrissa amatlah menyeronokkan w'pon agak memenatkan jugaklah melayan karenah dia yg nakal dan x reti duduk diam! Hadoiii..., pastu pantang aku b'gerak sikit, aku ke dapur, dia membontoti aku ke dapur. Aku masuk bilik, dia ngikut sama ke bilik. Sampaikan aku nak mandi & buang ayer pon payah bebenor. Huhu...Kena tunggu dia tido dlm t'hari sket barulah buleh. Ayrissa oh Ayrissa, camno lah wan kamu jaga kamu seharian yer? Mesti kalut, penat dan segalanyalah...


TQ so much mama! Jasamu amat ku kenang!!! Huhu...



Oh, nasib baiklah jugak aku tidak mempunyai lebih drp seorg anak utk dijaga buat masa sekarang. Kalo tidak, aku x tau mcm mana aku nak uruskan depa. Uuuwwwaaa :(( !!! So, rasa2 bila agaknya Nur Ayrissa nak ader "kawan" yer utk bermain b'sama2? Ahaksss...biar masa menentukan segalanyaaa. Hua hua hua!!!! So far, aku clean & clear lagikkkkkk!!! :)) (Cik Diey, mu apo kabarrr??? Muehehehe...)

Ermmm..cam cunzzz jer kan beskal di bawah itu??? Tunggu Nur Ayrissa beso sketlah baru nak beli. Sekarang ni kalo beli pong dia x brp pandai nak kayuh lagi. Sabar ye sayang??? Mama pasti beli jugak utk awak sikit masa lagi. Tunggguuuuuuuuu...!!!

*
*

*
*
*

- Coming soon to Nur Ayrissa -

12 comments:

miz_ain said...

huhu...ko x pegi bercuti ke da???hua hua hua...jadi baby sitter...bukan hari2 weh....bila nak menambah ni???geng kita 2 diam2 ubi berisi....huhu...jangan maroh cik d....

Ada Ayrissa said...

miz_ain : huhu..dop sbb xdop geng! tuhla pasal..lg mau buat ayat kaber c.diey....produktif!

ummiaqeef said...

same la aku pun kalau kene jd babysitter aqeef kan mesti rase tercabar kesabaran..huhu..camane la babysitter yg jage anak kite tu nak handle kan..aqeef skang ni nak ikut je kaki aku g mane..susah tul..ngan abah dier pun xmo kadang2..adeh..

adha said...

penat tp seronok kan?? tp rasa dok opis lg penat.. hik3

Diana Din said...

A'da & Faiez : Aku produktif... haha... Penat mmg penat jaga anak nih, ko tu cik a'da, muda2 lg dh berkira penat... nnt tua sok lg penat kalu x mo beranak skang. hehe... Pasni aku nk bg virus ker Faiez pulok... huhu... bett, ko nk sekali ker? huhu...

aku lah arween said...

basikal tue cute nyer

masviona said...

tak per utk anak kan penat pun leh jadik seronok....kan

wah happy ler irish pasni leh dpt besikal cute tuh

lily lotus said...

comelnya cycle for ayrissa tu..bleh gi jejalan ekk dia

zieha said...

sian mak kita2 nie dari kecik sampai dah besar..dan akhirnya tua jaga plak cucu.Bagila chan,,sekali-skala nak gak they olls rilexx..give them a break

babydungo said...

sokong, sokong, :0, hahah tayar putih, jawabnya cepat la tayar tuh berkurap, cadangan cuba cari tayar warner hitam :P

Ada Ayrissa said...

Hehehe...

ummiaqeef said...

diey..
tunggu anak ko yg ke-3 ek..hehe..