Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

06 July 2009

NOTTY GURL in da Houseeeeee !!!


Yeayyyy...my Ayrissa turn to 17 months today. WoOoo...terlalu pantas masa berlalu kan? Tanpa sedar anak kecil itu sudah pandai mengatur langkah dan berlari. Alhamdulillah, proses pembesaran dan perkembangan dia berjalan dgn lancar. Membesar spt kanak2 lain yg seusia dia. Seperti juga ibubapa lain, kami sentiasa mengharapkan yg terbaik utk dia. Membesar menjadi seorang anak yg baik dan pintar! Dan tanpa disedari, tanggungjawab kami juga semakin berat bg memastikan anak kecil itu mendapatkan didikan yg sewajarnya.

Sekarang, perangai dia makin menjadi-jadi. Semakin lasak dan agak sukar utk dikawal kadang2. Kelasakan dia juga kadang2 agak menguji tahap kesabaran aku. Huhu...yg paling best kalo kita 'babap' dia, dia 'babap' kita balik. Apalah yg budak sebesar itu paham tentang 'babap' kan? Mesti dia ingat kita main lepuk2 dgn dia agaknya. Hahaha!!!...Kadang2 bila stress/penat melanda diri, geram jugok dibueknyo. Huhu...Well, as a carier moms, kita kena pandai menguruskan semuanya kan??? Penattt x yah ckp laaa. Tp. apa yg nak dikeluhkan, inilah hidup yg kita pilih.......Berkahwin, bekerja dan mempunyai anak dlm satu masa!

Huhu...to all my frens here, ketahuilah aku sgt2 stress + tension + serabut + pressure pada hari ni. And FYI juga, MOH telah memblok apa jua social or personal site kat network diorang. Uuuwwwaarrrghhhhhh.....cptlah broadband dtg padaku!!! :(( Okllah, aku cau dulu. InsyaAllah, ader jodoh kita jumpa lg yer? Take care & have a nice day u olls. Daa....

8 comments:

zino said...

semakin comel....hehe

aku lah arween said...

hmmmm

kena buang TCO kt pc tue

takpun angkut lap top dan broadband ke opis tiap2 hr
hehehehe

opis sy pn mcm gitu awak :(

sujaihah said...

ehhehe...tekanan memang dtg je kan kak..tp klu balik umah...mesti rase hilang stress bila tgk anak pandai macam2...

ps: Ya Allah kurniakan lah kesejahteraan kepada keluarga kami...

Baby Tiger said...

letak ar video!!

zue @ annaleeya said...

ada.. penat tu biasala.. tp bila tgk keletah anak2, ilang seme pnat tu kan.. airel pon tgh lasak mcm iris tu.. tp sib baik ade kakak & abg duk layan kerenah airel..

miz_ain said...

aiyoh...ko pun cam aku jugak ke da...sama la kita....senasib....aku juga mengharap ada orang nak bagi broadband....kuikui....weh..camner plan kita???jadi ke dop???ni nak dekat pose dah ni....jom ar...beramai2....

p.s:- sentiasa bersabar...amin....

Ada Ayrissa said...

huahuahuaaa...

tggu broadband aku sampai tau kengkwn? :D

zieha said...

fuh nasib baik kt opis kita tak block.mungkin they olls block utk sementara je kot sbb nowdays byk virus mkn server..rilexx..jangan tension2 n stress.. sabo yek:)