Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

22 May 2008

GLory...GLory MU !!!

M.U HEROES
MANCHESTER UNITED FC

1st of all, Congratz to anak buah Sir Alex Ferguson...persembahan yg mantap telah dipamerkan. Actually, aku dah malas bgn kul 3.00am tu...so, aku tido jerlah terus kan...lgpon Ayrissa x meragam sgt mlm2, jadik aku dpt tido dgn nyenyaknya lah...Then kul 4 lebih am cam gitu, aku terjaga dr lena..tgk kat sebelah, Cik Abg Chomelku dah xder...owhh, dlm mamai2 br aku tingat yg dia kat luar tgh tgk bola...Aku pon kuatkan semangat bersengkang mata utk sama2 memeriahkan hall umah aku dgn Cik Abg Chomel & my lil' braders...sebenornya aku tgk tuh dah 2nd half...time tuh 1-1 lagik. Mata aku pon dah terrencat nak tdo kan, so aku layan la bola smlm ngan diorg...sgt mendebarkan lah di akhir2 waktu...

Tunggu punya tunggu, game melarat sampai ke penentuan penalty..Perh...lg la nak gugur jantung hatiku ini...W'pon aku nih pompuan tp aku minat bola dr kecik tau...Bukan sekadar minat, tp aku tahu gak nama player2 nih...M'sia team pon aku amik tahu tau even dioarg punyer permainan cam hampeh...Kalo ader game2 beso kat stadium aku slalu gak pegi tgk..And fyi, aku terlalu merindukan team futsalistic...Huhu...Futsal n bolasepak lebih kuang sama lah kan...Eh, b'balik kpd citer Chelsea vs MU pg tadik, hahhhh.....dalam debaran tuh leh pulak si C. Ronaldo tuh sepak bola x masuk..hangin aku...tetiba down harapan utk menang...huk huk huk...

Dan dlm kesedihan tu tetiba si Terry a.k.a captain Chelsea sepak bola kena tiang...perh..menari-nari aku dpn TV kegirangan...Yahoooo...kedudukan kembali seri!!!Harapan cerah menanti pasukan feberetku...Sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan...Akhirnya, sepakan Anelka berjaya ditempis oleh Van Der Sar!!Yahoooo...yabedabedoooo...MU menang akhirnya...Korang mmg hebat lah beb!!!

Fuh....berpeluh ketiak nak tunggu penalty tuh abis...hihihihi. Jam menunjukan kul 5.40am, aku tersenyum masuk ke kamar tido..Senyum kegembiraan di atas kemenangan MU..sori Syg, i menang kali nih...Muehehhehe..Dan pada hari ni jugak, kat opis aku betting ngan opismate...Yeah yeah..dpt mkn free lunch nnt!!!!MUAHAHHAHHAHAHA......

Adiosss....

5 comments:

haja said...

amboiii suka beno yek...bola bola bola...bkn bella okehhh

Ada Ayrissa said...

haja : hehehhehehe...mkn bola minum bola tdo bola..last skali lallalalalallala....

mama danial said...

yeyyyyy...addda dah ader blog...horeyyyyy
mis u sis

suhaidamohaini said...

minat bola ek....suami sy siap mimpi MU menang 2-1....pas 2 cita kat sy, coz dia ckp klu dh cita nti x jd kenyataan....sbb dia sokong chelsea.....tgk2 kalah gak....sian

Ada Ayrissa said...

mama danial : a'ah...seronok gak berblog nih kan..kak yanti punyer mana?

suhaidamohaini : a'ah minat bola gak...hehehhhe..smpai mimpi2 ek...sabo jerlah...