Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

23 May 2008

Tentang AKU & DIA....

Salam Jumaat everybody...alamak, 1st time kena tag nih..nway TQ Ja coz gif me peluang dlm sesi tag mengetag nih...Rasa teruja lah plakkk....Ekekekeke..Baiklah Ja, aku jawab tag ko neh. Check it out :

Kau yang ku sayang


APA TENTANG SUAMI YANG ANDA SUKA :
@>---- Ermmm...terlalu byk yg aku suka ttg dia. Kalo x byk xkan aku pilih dia sebagai teman hidup aku yer x?Hehehe....Oklah, yg plg aku suka ttg Cik Abg Chomel ku ialah dia seorang yang penyayang dan setia. Setia bersama aku sejak bersama dia dari tahun 2001 hingga kini. Aku harap kesetiaan ini akan kekal ke akhir hayat...InsyaAllah.

@>---- Cik Abg Chomel ku juga seorang yg rajin. Apa jua kerja yg kita mintak dia tolong dia akan buat. Kiranya dia nih bleh di harap laaa...Hehehehe.. DIa juga sgt rajin dlm urusan kerjanya di pejabat. Sgt komited dgn kerja dia...Sampai nak cuti pon xnak...apatah lg nak ajak monteng kojer..Jgn harap lerrr...Harap2 kerajinan Cik Abg Chomelku ini berterusan..yerrr syggg???

@>---- Lagi satu menda yg aku suka ttg dia ialah, dia sgt sabo dgn perangai ku...Perangai aku yg mengada2, cpt melenting, tidak langsung membuatkan dia membenci aku...Dia layannnn kan ajerr...Selagi keadaan masih dpt dikawal dia kawal lah katanyaaa...Kalo kadaan xleh nak kawal x tahu lah camner....Kdg2 tatut gak ngan dia tp tunjuk berani...Mau x takut, sekali dia lambung aku smpai ke Nigeria...Muahahhahaha...

@>---- Selain tu jugak, aku suka tgk muka dia yg manis dan chomel itu...Hehehhe..Air muka dia lembut jer tau..Mak aku ckp air muka dia manis cam pompuan...Kui3....Mak mertua pujji tuh...Kembang kempis lah tuh hidung tuh..... :-P Setiap kali pandang wajah dia, rasa bertambah syg jerk.....ahaksss ahaksss....

@>---- DAN yg paling2 aku suka ttg dia nih ialah sifat tanggungjawab dia terhadap keluarga dan kwn2. Sgt bertanggungjawab terhadap mak n adik beradik2 dia..Even dia anak ke-6 dlm family, tp aku tgk dia cam anak sulung lakkk...sgt mengambil berat hal ehwal keluarga..Bak kata mak mertua aku, dia ni jenis yg x busuk hati...sbb tu adik beradik suka sgt kat dia...Mudah untuk mintak tolong dan sebagainya. Dlm persahabatan jugak dia seorang yg jujur dan baik hati. Sentiasa tlg kwn2 yg dlm kesusahan even time tuh dia pon ssh jugak...Huhu...Sbb tuh kwn2 dia ramai..Masih ingat rombongan kwn2 dia mengiringi dia ke rumah aku masa time kawen hari tu, dekat 30 bijik kereta kwn2 dia follow pengantin...Terharu sgtttt.....Thanx guys....Okeh, itu sajer ttg dia yg bleh aku citer kat sni..kalo ikutkan byk lg..kang smpai tertido plak korang baca...Heheheh

ADAKAH ANDA SEORANG YG ROMANTIK?
Jawapan utk soalan di atas adalah kadang2..Hehehe...Ntah, aku nih jenis ego sket kot. Kadang2 x suker sgt pamerkan keromantikan tuh...Dan kalo berada dlm mood yg baik, aku akan jd romantik sgt2....Erm, romantik tang mana tuh, xyah lah ckp ek..Malu i uuuu...Kui3...

LUAHKAN PERASAAN SAYANG ANDA :
Alamak, malu lah wehhhh...Hihihih..Oleh kerana tag ini menuntut aku jwb, aku luahkan lah ek..tp korang jgn gelakkan aku tau...isk..camner nak nak mula nih...Hihihihi..ok2...(harap2 Cik Abg Chomel ku baca tag nih...biar dia tahu...)

Kasih,
Serikan hariku dengan kuntuman senyummu
Warnai hidupku dengan redup kasih dan sayangmu
Cahayakan malamku dengan lilin cintamu
Kasih,
Andai tiada senyummu
Andai tiada kasih dan sayangmu
Andai tiada cahaya cintamu
Maka hilanglah segala kebahagianku....
Kasih,
Biarlah senyummu
Biarlah kasih dan sayangmu
Biarlah cahaya cintamu
Sentiasa menemani hidupku dikala suka mahupun duka
Sentiasa bersama aku dikala tangis mahupun gembira.....
Sesungguhnya aku cinta padamu.......
Sungguh......
APA YANG ANDA MAHU DARI PASANGAN ANDA?
- Jadilah suami dan ayah yang soleh
- Bahagiakan keluarga kita dunia dan akhirat
- Sentiasa menyayangi saya dan Ayrissa sepenuh hati
- Setia selama-lamanya
- YOU ARE MY SHOULDERZzz...and thanx for everything...
Ok geng, sekian sudah sessi luahan hati di atas. Harap2 korang x boring membaca nyer ek...Hehehhehe....Kena tag kat org lain plak ke?Ermm...nak tag sapa yeh, kepada yg kena tag di bawah, kalo korang dah kena tag seblm nih abaikan jerlah ek...Ok, aku tag :

* Kak Mas * Nanarizqman * Suhaida * Kak Azfa

Bubyeeeee....







7 comments:

suhaidamohaini said...

alamak...kn tag jugak la....

Ada Ayrissa said...

hahhaha....jwb jgn x jwb

haja said...

mng sah terer ko ada dlm jwb mnjwb tag ni...thniah dr aku

mama ranggie said...

dielah yg satu ek?

Ada Ayrissa said...

haja : terer ke?heheheh...tq2...

mama ranggie : the ONLY ONE i have la mama...huhu..tiada 2 mahupun 3..

zino said...

salam kenal...

kat sini pun cerita tag..

kaseh said...

Salam from kaseh...ya @ blogging world ni best jumpa ramai kawan...boleh kongsi cerita.