Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

22 May 2008

MAMPU & JPM Dalam Kenangan......

MAMPU ke Taiping, 2006

Sahabat2 NADI

Frenly match di PD

Bertemu dan berpisah adat manusia biasa
Hilang di mata tapi di hati tidak lupa
Berdoa lah kita agar aman dan sentosa
Semoga kita berjumpa lagi di lain masa
Sayonara....sayonara MAMPU !!!!

Sebulan sudah berlalu, rindunya aku kat MAMPU...Rindu pd kwn2 netball, kwn2 koir, bos2 dan semua staff kat sana. Bila agaknya dapat berjumpa ngan korang lg yer? Erm...di tempat baru ni sgt sebuk aku...x menang tgn buat kojer...smpai nak mkn pon kena hold tau...Huhu..sgt sedih!!! Even kat MAMPU aku sgt boring sbb terlalu relax xder kejer, tp aku tetap rindu akan ketenangan suasana kat sana. No STRESS, No TIRED.....Kat sini, alhamdulillah, OK lah..aku leh ikut lg la cara kerja kat sini..cuma sgt2 bz jerlah..dan alhamdulillah jugak sbb dpt boss yg sgt sopan dan baik. Bersyukur sgt2....
Yang x bestnya kat sini fasiliti lah kan...x lah semewah kat Putrajaya..semua harta benda pusaka kat sini buwok2 belaka...huhu..tp sebagai hamba Allah kita kena bersyukur kan...Bhgn admin so far so gud..xder byk masalah sgt la ngan bhgn tu...Staff2 kat sini OK2 ajer...bleh rundinglaaa...hehehhehe..FYI, tim. pengarah (pengurusan) pon x-MAMPU gak..Cik Lim Peng Joo nama dia...Lupa dah dulu dia bhgn. apa kat MAMPU...x abih2 org tua tu dok puji MAMPU...Hehehehhe...
Lagi, apa yer...kalo dulu x sabo nak tunggu jam kul 5.00pm kan?Tp skang, kalo jam kul 4.00pm dah gelabah nak settlekan kejer..kalo ikutkan sampai mlm pon x settle urusan kat pejabat nih...workspace aku x yah ckp la..cam apa jer bersepah n berselerak...x dan nak kemas...kat MAMPU siap leh wat space utk brg2 perhiasan lg...kat sini jgn harap ler...hehhehe...Ofis kat sini tidaklah secantik MAMPU...very old fesyen punyer opis...huhu...Tp dgr2 kitaorg dah dpt tapak utk wat bangunan baru..tp ntah bila lah siapnya...5 - 10 thn lg kot...kui3

Oklah babe, gua nak wat kejer pulak..lain hari kita cerita lagik ek....sesungguhnya aku sgt rindu kat MAMPU...rindu yg x terucap...cehwahhhh..... tp nak wat camner kan. Komitmen kepada family tercinta menuntut pengorbanan yg tinggi...xkan aku nak tinggalkan baby ku & Cik Abg Chomel ku semata2 sygkan MAMPU...yer x? K lah...cau cin cau.... :-P

Koir @ NTV7 Studio

Teman2 di PRISMA, BKICT

Koir @ AKSA 2007, KLCC







8 comments:

@Z said...

opis mana skang? kuantan ke? duk mana? dulu skolah mana? eceh, banyak tanye plak..hehehe

Ada Ayrissa said...

Skang kat Jab. Kesihatan Negeri Phg kat wisma persekutuan opisnyer...umah kat Bt. 6..dulu skolah form 1-3 sek. men tanah putih...form 4-5 tg. afzan daaa.... ;)

Ida said...

Sis..sedey siut gambo2 tuh..giler best semua kenangan tuh..netball..koir..futsal..hanya yg faham akn mengerti semua kenangan itteeww..moga kau bahagia di sana...

Ada Ayrissa said...

ida : uuuwwwaaa....mmg sgt sedih utk dikenangkang......yup...hanya utk yg mengerti sj tahu setiap kenangan itu amat berharga....wa rindu lu gak sisssss.... :((

haja said...

ko rindu kt aku ke ada??muehhh...ada jwb tag yo..aku bg kt ko tuh

Ada Ayrissa said...

haja : windu bangettt...okes..nnt aku jwb..tq

mama danial said...

adda....
windu ahhhhh....
bila nak juper...windu kat adda....
sob..sobb...

perantau.timur.tengah said...

ada.. org kata biarpun kita pindah tapi cinta pertama tetap di hati.. wakakak... ehh ko first posting mmpu ke?

aku pun sedih gak masa pindah dulu.. tapi sebab pindah dlm putjaya je kan/. so sebulan sekali sah2 la aku turun mampu.. cafe b2 itu...

tapi yang penting gmbr aku ade terselit dlm lawatn ke taiping itu... hehe...

sabar lah yer di tempat baru... cik abg ko keje mana?