Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

29 May 2008

Kisah Ayrissa & Buaian...

ISK, NAK KENA INTERPREM GAK KE POSE TGH NERAP NIH?
EEEEYYYAAAHHHHH........
BARU LEPAS BLK DR SUNNAT(SIB BAIK X NANGIS)...SAMPAI UMAH TERUS TIDO BUAI

Erm..memula mmg xnak ajar Ayriss tido buai. Tp. mama aku sebuk sgt suh beli buai sbb katanya Ayriss susah sgt nak tido lama time siang hari. Mama aku ckp lg tido buai bagus utk perkembangan baby...So, aku & Cik Abg Chomel pon dok berkira2 nak beli buai ke xnak..Bukan apa maleh ajo buai ni sbb takut dia melekat jer ngan buai tuh payah..Kang pantang bergerak nak ke mana2 nak kena bwk buai...Kalo dia x kesah kalo x tido buai xper.

So, hari jumaat hari tu aku ajak lah Cik Abg Chomel g carrefour g cari buai. Pas blk dr carrefour tuh Cik Abg Chomel segera pasangkan buaian tu. X sabo nak test katanya...Bila dah siap pasang tuh, letak la Ayriss kat dlm buaian tuh, ermmm...respon yg baik..senyap jer dia dok diam dlm buai tu. AKu henjut2 lelama tgk dia lena...xyah isap nenneng pon..Wahhhh, sgt bagus...X yah dah susah kalo nak tdo kan dia pas ni...Dulu aku guna bouncer jer...Tp skang Ayriss dah beso, dia pon xnak dok lama dlm boucer tuh. Nak2 skang dia sebuk nak niarap jer..nak ngiring sket susah la kalo dok dlm boucer tuh kan...

Sangat seronok melihat perkembangan anak sendiri kan? Macam2 keletah...Skang nih dia dah pandai niarap dah...Tp x leh niarap lama mulalah dia bising suh angkat...nak pusing baring balik x pandai plak...Eekekekke...apa2 ajer si Ayriss nih. Skang nih pagi2 tahu jer time org nak g kejer..Dia automatik akan bgn. Dia tahu jer time org nak hantar dia ke umah Wan dia. Seblm hantar umah Wan dia tuh, harus kena bwk dia round2 dulu kat luar umah..Hirup udara pagi dulu...Hehehhehe

K, lah...nak sambung wat kejer lak...adiossss...

15 comments:

suhaidamohaini said...

bestnyer bc cita adda 2..bl la leh rs apa yg adda rs 2...:(

Ada Ayrissa said...

alamak sue...jgn sedih2..huhuhu...masa su akan tiba jua nnt..sabo yek?

ijad said...

salam.. saya sudah link blog awak kedalam blog saya..

Ada Ayrissa said...

ijad : tq ijad..nickname awk nih sama dgn nickname cik abg chomel sy lah...muehehhehhe

haja said...

yes...stp prkembangan ank tu adalah hadiah tuk kite...sgt suka kan...madihah dok dlm buai pun lena je tidonye..nak2 siap ngn lektrik tu..buai sndirik jek...;)

Anonymous said...

hehe..mmg comel budak ni..

Ada Ayrissa said...

haja : heheheh..best la dihah pakai buai letrik..spnjg masa berhenjut yer...hehehhe

AyangAizul said...

Adda.. tak salah buh anak dlm buai. tp kalo ko xnak dia terbiasa sgt nak buai, time siang jer ko buaikan. time tido mlm ajar dia tido tanpa buai. cam anak aku dulu aku wat cam tu. skg kalo kat umah aku, siang pun xnak buai, nak tido bwh ngan ummi. kat umah nenek dia jer berbuai time siang. pastu jgn biasakan buai ngan letrik sbb nnt dia terbiasa asik berenjut jer xnak tgal, pegi umah org susah nnt...
*sekadar berkongsi pengalaman jerk...

mama danial said...

Semoga adda selala bahagia ngan e...

Ada Ayrissa said...

ayang : tq ayang 4 da advice...
akan cuba ajar dia...

Aleeya said...

haaa sonok kan bila ade anak...

:))

ita.itu said...

eh betullah..org tua mmg suka bdk tido buai ek..kita lak suka drg tido bwh..senang nak bwk jalan

Ada Ayrissa said...

aleeya : a'ah..sonok sgt kak yaya..

ita.itu : tul lah tu ita...huhu

zino said...

kalau boleh jangan amalkan tidur buai.. tak jadi kerja nanti di buat nya hehe..

dan sejarah dua org anak zino jatuh buai.. ada sorang tu sampai retak tulang bahu.. so lepas tu stop tidur buai..

Ada Ayrissa said...

zino : tul la tu bro zino..nak2 kalo dia nak berhenjut jer xnak benti...tp so far t'kawal lg la kadaan dia tdo buai..kdg2 dia xnak gak tdo buai tu..nk2 skang nih dia sebuk nk nerap jer...aduiii...lg la susah nk tdokan dia...

mmg riso sgt bab2 jatuh buai nih..dats y kiter alas toto/bantal bwh buaian dia...