Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

02 June 2008

TAG: 10 PERKARA PERTAMA DLM HIDUP

Aiyakkkk..kena tag lg la..kali nih ngan Kak Masviona laks...Adoi...seharian smlm aku bz ngan kojer. Huhu..sori gengstarz sbb x dapek nak post blog smlm. So, hari ni aku cuba update apa yg patut ek. B4 tuh, aku nak m'jawab tag Kak Mas nih dulu...
10 Perkara Pertama Dlm Hidup ADA AYRISSA : (setakat yg aku ingat jerlah ek...)
1) SEKOLAH PERTAMA aku ialah Tadika Perpaduan. Kenangan sewaktu tadika xkan dpt dilupakan. Budak2 kan time tu. No pressure, No Stress..apa yg difikirkan hanyalah enjoy dan bermain semata-mata. Kalo korang nak tau aku budak pompuan yg plg tinggi dlm kelas tu. Aku sgt aktif leh saing ngan member2 lelaki. Antara nama member2 tadika yg masih aku ingat ialah Farhan, Alif, Nazri, Ida dan sapa lg yer...alamak dah tua la..lupo den.Hehehe...See,nama lelaki lg byk aku ingat pd nama pompuan...Muahahahah..mungkin gak dulu derang nih rapat ngan aku kot..
2) CINTA MONYET PERTAMA adalah dgn lelaki bernama A (bukan nama sebenar) waktu sekolah rendah..Hehehehe....mamat nih glemer beb kat skolah..Nak kata hensem tuh boleh tahan la..Ermm..tp kita org x bercinta. Juz teman tp mesra jer..semua org ingat kitaorg couple tau. Tp sebenarnya sekadar teman baik jer. Very notty boy mamat nih...pantang nmpak pompuan dahi licin..Aku sedakar admirer jer ler.. :P x lebih dr itu....
3) HANDPHONE pertama yg aku pakai ialah brand SIEMEN. Beli hp tuh ngan duit dermasiswa Yayasan Pahang. Beli kat salah satu kedai hp di Megamall ngan Cik Abg Chomelku (time tu x couple lg) Hehehe...chomel jer hp tu kecik n nipis tp ader anterna kat atas dia..Hehehe..Hp murah jerrrr...asal leh call/sms udah. Dulu kan hp mahal mana mampu nak beli. Skang nih zaman makin canggih hp pon berlambak yg murah....
4) SURAT LAYANG PERTAMA diterima masa form 4 ke form 5. Lupa dah..Hihihi..terkejut beruk aku sampai skolah tgk dlm meja ader surat. Iskkk..nak kata mamat mana yg letak skolah aku tuh smua pompuan. Dlm debaran aku membuka surat tu.. Errrmmm..dr adik junior rupanya. (boleh dikatakan tiap hari ader surat..bila masa agaknya budak tuh letak) Muehehhehe...ader gak secret admirer kat skolah satu spesis nih. Biasalah kan org glemer cam aku nih mmg m'jd perhatian...Muahahhahahha...cam kelako pon ader. Kata minat kat aku laaa...apa laa...almaklumlah time dulu aku menjd atlet sekolah dan atlet Negeri kan...So, normal lah kalo sesapa yg aktif kt skolah mesti la ramai yg minat. Tp jgn t'silap lak..aku bkn dikejar oleh golongan lesbian tau. Tp x tahu lah kan kot2 budak junior tuh lesbian ker..eee....geli i nyahhh..nak2 aku nih ala2 tomboy sket masa skolah dulu. Ganazzzz..yeyehhhhhhhhhh....
5) KEJAYAAN PERTAMA SEBAGAI ATLET ialah memenangi pingat emas di SUKMA ke-10 di N. Sembilan (jln jeles yer syg?awk dpt silver jer...). Perh...sgt2 bangga dan gumbira hatiku ini..Yerlah kan, bg atlet2 negeri cam kami nih, kejayaan yg plg manis mestilah nak ditonjolkan di SUKMA kan...kalo setakat kejohanan peringkat kebangsaan dan sekolah tuh x berapa bangga laa.. (ngeh3..eksen lak aku nih) Start mewakili Negeri masa form 4..3 kali SUKMA dah aku penah pegi..Last yg kt nogori tuh la..tuh yg hepi giler tuh sbb last SUKMA lak tuh dpt emas. SUKMA sblm tu dpt gangsa jerk...huhu...acara apa aku sertai, biarlah rahsiaa..ahaks2...nnt aku update kat blog nih yer...Segalanya tinggal kenangan suka dan duka buat aku...
6) PERTAMA KALI NAIK KAPAL TEREBANG ialah pd tahun 2002. Trip ke Sabah untuk menyertai SUKMA kali ke-9. Perh...sgt ketar dan menggigil aku. Aku nih penakot weh. Org kampung cam aku nih jakun la kan 1st time dtg airport n naik kapal terbang. Mengucap ribuan kali aku masa nak berlepas tuh..Ya Allah selamatkan aku...heheheh..sgt lawak. Dok peluk jer teddy bear yg Cik Abg Chomel bg...muka x yah ckp ar cuak giler..Sampai coach aku yg berbangsa RUSSIA tu tegur. "Ada, awk jgn takut..kalo awk takut, lihat bear awk pon takut..."hehehhehe....dia pandai ckp mesia...Mmg bagus psikologi dia..then dia pon bg aku sebijik gula2. Katanya utk kurangkan dengung kat telinga. Aku pon sengih jerlahhhh..... :D Wow wow....best gak naik kapal terbang ek...Hehehe..itu jerlah sekali dlm hidup aku. Pas ni x tahu plak bila. Kalu ader rezki lebih leh lah p over the sea lg.. :-P hajat di hati nak p Bangkok & Kuching...tp bkn dlm waktu terdekat nih laaah...
7) PERTAMA KALI RASA DIRI DISAYANGI oleh dia yg bernama kekasih ialah pada tahun 2001. Actually dia dah sayang aku since 2000 lg. Tp time tuh aku jual mahal. ekekkek...and on 18th December 2001 barulah termenterai ikatan percintaan antara kami. Ermm...sgt sweet waktu tu. Segalanya berjalan dgn lancar. FYI, hubungan kami berlangsung secara jarak jauh. Jumpa pon berapa bln sekali jer. time tu dia kat Rompin, aku kat Kontan...pastu 2003 di ke JB aku still kat Kontan..pastu lagi 2004 dia blk Kontan aku plak ke Putrajaya. Erm....sgt menguji ketahanan mental dan fizikal kitaorg..ceewaah..yerlah kan byk la dugaan yg dtg bila berjauhan nih....RIndu-rinduan lah time tu. Huhu...
8) KALI PERTAMA AKU CURANG ialah pada tahun 2006. Ermmm..harus ke aku tulis nih?hehehhe....tulis jerlah ek, bknnya salah pon kan. Ntah..x tahu nak ckp camner pasal tu. Pihak aku & pihak Cik Abg Chomel masing2 ader salah dan silapnya. TIme tuh aku hampir give up dah ngan hubungan kitaorg...Apa yg terjd pon biarlah ia terus terjd..Berjumpa ngan mamat yg bernama G(bukan nama sebenar) merubah segalanya. Niat di hati sekadar nak main2 jer...tp ntah camner leh jadik serius lak..So, aku x dpt nak menipu Cik Abg Chomel lg. Aku terpaksa terus terang ngan dia nak clash/break. Mengamok lah Cik Abg Chomel...Dia suh wat pilihan betol2 sama ada aku pilih G or dia...Aku ckp bg masa tuk aku pikio. At last bila aku pikio semasak-masaknya...Hanya CIk Abg Chomel yg terbaik yg pernah aku jumpa. Mungkin segala kesilapan dan kekurangan dr pihak dia leh diperbaiki begitu juga bg pihak diriku sendiri. Dia pon ntah mcm mana leh amik no tepon G dlm hp aku. Dia call G settle lelaki sama lelaki....Errmmmm...kesungguhan dia nak dapatkan aku balik begitu meruntun jiwa dan raga ku ini. Alhamdulillah...jodoh kami kuat agaknya. Aku kembali bersama dia pd Oktober 2006 dan pastu dia pon x menunggu lama terus mengikat aku pada Disember 2006 dan menikahi aku pada Mac 2007. Hehehehe....Buang yang keruh amik yg jernih...x gitu kengkwn?
9) NAIK KERETAPI (KTM) KALI PERTAMA pada tahun 1989 time aku tadika kalo x silap. Perjalanan dr Butterworth ke Kuala Lumpur. Perhh....sgt syiokk naik keteapi nih sebenonya.. Nak2 kalo naik siang. Aku naik train slps subuh time tu. Balik dr melancong ke Pulau Pinang nak singgah plak ke KL. Permandangan yg sgt indah menyusuri landasan . Cantekkk nya tanah air ku. Ermmm..lps pada tuh, x naik dah...naik LRT, STAR, MONORAIL & KOMUTER pulak lah skang nih...tp, cam nak mengimbas kembali lah kenangan naik keteapi tuh. InsyaAllah...nnt la bebila kan?
10) KALI PERTAMA DI KONSERT AF ialah masa AF 3...time tu aku dpt 2 tiket free. Roomate aku Cik Yan yg bg. Sgt seronok & teruja aku...excited sbb ader MAWI & Felix. Perhhh...sgt lah bestnya konsert AF 3 tuh..AF skang mmg x leh chelen laaa...Mmg happening habis. Aku p Stadium Melawati Shah Alam ngan Kak Ida. Meriah meriahhh....dan skang nih x excited langsung nak tgk AF kat tv. Nak g ke konsert lg la nyerrrr....x besttt!!!!
Fuh....berpeluh dahi aku nak memikir apa yg nak ditulis utk tag ni. Jenuh aku nak ngingat menda2 kali pertama yg lepas...Errmmmm...Akhirnya tamat juaaa sesi tag 10 perkara pertama dlm hidup aku. So, jeng jeng jeng....mari kita lihat siapa yg kenaaaa :
* Ijad * Mama ranggie * Mychentahati * Mama Danial
Sila jawab tag dari ku yerrr...muhehehhehe..
Baiiiiiiii...

6 comments:

haja said...

alamak..tag ke? aku lagi???adehhh..nnt aku jwb ye...

Koboi mana boleh minum air Susu!! said...

Ada... aku nk tanya sape yg pertama start dulu??? hahahahaha

Ada Ayrissa said...

haja : hehehhehe...nasib ko la jaa...

koboi : bweeekkkkk...sebuk jer..

Koboi mana boleh minum air Susu!! said...

dh lama aku ngan hatin tanya.. tp ko x jawab lg... ahhahahaha

masviona said...

huhuh...sybas adda.akhirnya terjwb gak tag nih kan...huhu.
actually benda nih bagus utk mengasah dan menajamkan balik daya ingatan kita.

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]