Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

27 June 2008

Satu hari di Putrajaya.....

- cenderahati -

- Akhirnya dpt ketemu Raina -

- Gambo yg sempat disnap -

Ermmm...hanya satu rasa yg dapat diucapkan iaitu TAK PUAS !!! Hanya dalam tempoh sehari (x sampai pon) mana mungkin aku dpt leraikan rasa rindu dihati. Tul x? Bertolak dari Kontan kul 7.30am tiba di Putrajaya kul 10.30am. Hati melonjak kegembiraan dgn harapan cptlah sampai...(masa tgh drive mengelamun) Dan tibanya di sign board Putrajaya (lps Hosp. Serdang tuh) aku tersengih kesorangan. Oh Putrajaya, selama 4 bulan aku tinggalkan kau.....Akhirnya aku kembali....tp utk tempoh waktu yang amat sekejap.

Tiba di Putrajaya, drop Mak aku, Ayriss & Adik aku kat umah Kak Nim jap sementara nak menunggu aku selesai majlis. Rinduku terubat buat seketika ketika kereta melangkah masuk kat guard JPM tu. Hehehe..sticker ader lagik so lpsla masuk. Rinduku terubat kejap bila mata sempat melirik ke bangunan MAMPU. Rinduku terubat kejap bila kereta turun ke basement mencari parking. Setiap inci di Kompleks Parcel B menjd kenangan buat aku tau. Rinduku terubat kejap apabila menaiki lift ke PRISMA. Rinduku terubat kejap bila terpandang wajah Nurul & Zira di luar lobi PRISMA. Rinduku terubat kejap selepas dpt ketemu kembali bersama kakak2 n kengkawan di PRISMA. Sayu jer melihat ruang pejabat PRISMA, tempat per-1 aku berkhidmat dgn Kerajaan M'sia. Rindu terubat kejap bila menuju ke Dewan Makan Aras 2, B1. Rinduku terubat kejap bila diserbu oleh kengkawan eKL. Rinduku terubat kejap melihat ruangan Dewan Makan tersebut. Rinduku terubat kejap bila berjumpa pula dgn kengkawan koir. Tak lain dan tak bukan, hanyalah rasa rindu yg ada dijiwaku pada waktu dan ketika itu. (x ingat anak n hasben dah ek...muehehehe)

Lagi satu, aku rasa mcm diawang-awangan. Hehehe..tul ke aku kat JPM nih?Yerlah kan, bila kita bkn lg staff kat situ, mesti kita rasa lain mcm kan. Segan ader, malu ader....Kui3. Berakhirnya majlis aku pon bergegas mengambil Ayriss utk ketemu b'sama kengkawan ofis. Apa lg budak kecik tuh. Menjerit jer kojernya...Nak2 plak time tuh mood dia x berapa baik. Mata dah laloq nak tido. Bila mata nantok, dia x menjd frenly spt biasa...Sabo jerlah yer kengkawan. Riuh rendah bangunan tuh dikejerkan oleh Ayriss. Setiap floor Ayriss pegi tau jmpa kengkawan mama. Dan hatiku tersentuh lg sekali apabila terpandang tempat duduk lama aku di Aras 3. Workspace terakhirku sebelum bertukar.....Sgt touching beb. Huhu.....Oleh kerana Ayriss dah nak start mengamok, aku x sempat nak pegi ke Aras 1, ke lobi MAMPU. Byk gak kenangan di lobi yang manis utk dikenang. Huhu.....Setelah segalanya selesai, bye2 adalah ucapan yg xnak sekali disebut. Beberapa jam cuma...arghhh, x bestnyaa. Rindu dihati masih belum hilang.

Melangkah keluar dari JPM dengan harapan aku akan kembali lg di lain masa. InsyaAllah...Perjalanan diteruskan ke Presint 11 pula. Ke rumah sewa lama utk mengambil sisa2 brg. Adoi...lg la tersentuhnyaa. Bukak jer pintu (kunci spare ader lg) x byk yg berubah dlm umah tuh. Cuma di dapur dah ader peti ais 2 pintu & mesin basuh. Tersenyum aku sendirian...Dulu kitaorg xder peti ssh nak simpan stok makanan. Dulu kitaorg xder mesin basuh, kalo larat + rajin aku cuci tgn, kalo x larat + malas aku anto dobi (time tuh tgh sarat membawa Ayriss dlm pewut). Banyak kenangan di rumah tu. 'Tidur, makan, minum, mandi ' ngan Ayriss time tuh kat umah tuh la..borak2 ngan Ayriss pon kat umah tuh...(hehehhe....cuba teka Ayrissa kat mana?)Tido sorang tanpa suami tercinta di sisi pon kat umah tu. Sib baik ader Ayriss temankan aku. Idaklah sedih sgt b'jauhan dgn suami. Slps selesai angkut brg apa yg muat disumbat, kitaorg pon decide nak ke Alamanda jejln. Rinduku terubat kejap apabila terpandang bangunan Alamanda tu. Tempat lepak paling laris di Putrajaya. Hehehehe...Dan yg plg aku rindu kat Alamanda ialah Chrispy Popia tu...Adoi, sedapnyaaaa......Puas dan jejln, layan la pulak kat Rasa sebelum bertolak pulang ke Kontan. Hari pon semakin gelap. Aku bertolak ke Kontan kul 7.30pm. Lepas maghrib. Cuak gak nak driving jauh2 mlm2 hari ni. Lama dah x drive jauh2 menjak dok Kontan nih. Akhirnya bumi Putrajaya aku tinggalkan jua utk kesekian kali dgn rasa rindu yg masih bersisa di hati. Selamat tinggal semua, panjang umo kita berjumpa lagiii. InsyaAllah....

p/s : x dapat nak bergambo mcm2 pose sbb masa terlalu suntuk....

7 comments:

suhaidamohaini said...

wah..pjgjnyer cita...sib baik rajin bc...hehehee...x pe, lain kali g lg ek...
comel la ayriss pakai gaun 2...

mama ranggie said...

dah ilang rindu ye!

Ada Ayrissa said...

suhaidamohaini : tq sue sbb sudi baca...huhu

mama ranggie : terubat sket jer ma...huhu

zino said...

seronok le dapat datang ke telapak kata orang tu..

mama danial said...

ADDA....
SMS HP NUMBER KAT AKAK NAK BAGI GAMBO MAKHLUK TUHAN PALING SEKSI....TUKO HP, NUMBER ADDA X DER...

k'Ida mu.. said...

Sangat rindu sama kamu...

Koboi mana boleh minum air Susu!! said...

piirraahhh... aku rindu kat Cafe B2.. hahahahaha