Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

09 June 2008

-----<@ My BESTFRIEND Wedding @>-----

- Ayriss & Ayah-

- She's my gud fren..ever.. -

- Selamat Pengantin Baru Tini & Alfa -

- She's very beutiful...(dia pakai high heel dats y tinggi dr aku tau..) -

- tgh di dandan -

- mlm nikah -

Weekend yg lepas, aku & family memenuhi undangan perkahwinan kwn2. Dan tanggal 6 Jun 2008 salah seorg kwn baikku selamat b'gelar isteri org. Hartini Bt. Mansor nama diberi bertemu jodoh dgn Alfa b. Abd Razak. Pertemuan mereka dikenenkan oleh member2 ofis di MTBE, Petronas. Mengenali hati budi masing2 selama hampir 3 tahun, mereka membuat keputusan utk hidup bersama dgn ikatan perkahwinan. So, aku sbg salah sorg kwn diorg dijemput hadir ke majlis bersejarah itu.

Tini dlm busana putih kelihatan sgt chantek di mlm nikah. FYI, dia nih mmg cun pon dr zaman bebudak. So, bila dimakeoverkan lg la ber+ cun nyer....Ruang rumah si pengantin pempuan dipenuhi dgn sanak saudara dan sahabat handai. Alhamdulillah...slps Isyak mereka selamat disatukan dgn sekali lafaz sahaja. Cayalah Alfa...hehehe...Selps selamat nikah, sesi menukar baju utk bersanding. Mereka sgt sweet berpakaian songket tradisioanal. Ayrissa pon turut sama memeriakan majlis. Seronok sgt dia tgk org ramai...kepala pusing keliling mandang apa ntah..Time org nak nunggu nak akad nikah tuh ader ker dia bleh g menjerit. Bkn menjerit nangis..menjerit tegur org agaknya..Apa lai, sumer org dok pndang ke arah kami..sabo jerlah budak kecik nih..Badan jer halus tp suara dia bapok nyaringnye...Kui3..

Keesokkan harinya, Sabtu hari besar buat Tini & Alfa...Tema pink & pepel menjd pilihan diorg. Aku pon ala2 ikut tema la kan..pakai gak la baju kaler pepel. Erm...chanteknya kwn aku hari tu..Serius babe...Mmg cantek n berseri2...Org pon penuh sesak..makanan pon sodap beraneka jenis. Oleh kerana org t'lalu ramai, x bykla gmbo aku dpt amik bersama dgn Tini...Huhu...Tp xperlah..asal ader sekeping 2 cukuplah kan wat kenangan..

Erm..itu jerlah story yg menarik weekend yg lps...semoga kita bertemu lg di lain siaran yer...

Papaiii...

5 comments:

Aleeya said...

lawanye pengantin..

zino said...

sana sini kenduri kawin.. konyang la perut hehe

Ada Ayrissa said...

aleeya : cantek banget kak yaya...

zino : save mkn utk lunch bro..muahahhaha..

DarLingsz said...

cntiknye baju pngantin..wow ank ko pun skali brsanding ada...hehehe...pndai tol si kecik tuh...

nanarizqman said...

mak aii...cun gilerrr pengantin pompuan tu