Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

27 May 2008

Rela Ku Pujuk....




ku lari ke hutan, kemudian menyanyiku..
ku lari ke pantai kemudian teriakku…
sepi…sepi dan sendiri aku benci
aku ingin bingar … aku ingin di pasar,
bosan aku dengan penat, dan nyah saja kau pekat,
seperti berjelaga jika ku sendiri…
pecahkan saja gelasnya biar ramai..
biar mengaduh sampai gaduh…
pada malaikat menyulam jari laba-laba belang…
di tembok kraton putih kenapa tak goyangkan saja locengnya,
biar terdera, atau.. aku harus lari ke hutan, belok ke pantai?

Mmpphh..hanya keluhan yg bisa dikeluarkan tika dan saat ini...

B.O.S.A.N, B.E.N.C.I, M.E.R.A.J.U.K dan yg sama erti dengannya....

Sesungguhnya amat benci menyebut perkataan2 itu. Tapi, semakin x ingin disebut semakin kencang mulut dan hati ini menyebutnyaa...
Banyak menda yg membebankan benak dan fikiran ku kebelakangan ini.
Aku masih2 tercari-cari hikmah di sebalik pertukaran dan perpindahan aku ke bumi Kuantan.
Masihkah ada hikmah yg diam tersembunyi di sebalik kekalutan ini?
Hati semakin mendesak meruntun hiba mencari ketenangan jiwa.
Kesibukan di pejabat turut menyumbang kpd faktor keserabutan ini.
Aku keliru dan ketidaktentuan perasaan.
Kadang2 aku rasa gembira dan kadang2 jua aku rasa sgt sedih.
Siapa yg nak pujuk hati yg lara ni yek?
Tiada siapa...mungkin jua tiada siapa yg MEMAHAMI desakan jiwa dan ragaku ini.
Ya Allah, tenangkanlah hati ku...kuatkan lah semangatku melalui hari2 mendatang.
Lindungilah aku dengan rahmat Mu.
Sayang,
Berikan aku waktu dan ruang untuk mengatasi semua ini...
Berikan aku peluang untuk menenangkan diri ku sendiri...
Sesungguhnya aku sayang kamu...






8 comments:

ijad said...

pujuk memujuk rayu merayu..pandainya awak bermadah..lawak je..

Ada Ayrissa said...

iyo lahhh...

haja said...

are u ok ada????ape pun..dsini bole mluahkan sgala nya..disini tmpt mncurah sglanya...

Ada Ayrissa said...

haja : not feeling well la ja...Hopefully,bgn pg esok dgn senyuman... :)

mama ranggie said...

semoga semuanya selesai ya yang!

Ada Ayrissa said...

mama ranggie : TQ very2 much mama...huhu

zino said...

biasanya berpindah ke tempat baru macam tu la.. dulu masa along di pindah kan ke grik dengan segera minta abah dia tolong guna lah cable apa pun asal dapat balik ke KL..hehe

selepas hampir setahun di grik dia mula seronok di sana.. proses perpindah terus di usahakan.. dan bila tetiba dapat surat berpindah dia rasa terkilan kenapa pindah sekarang..? dia dah sukakan suasana yg tenang aman tak ada pressure dan sebagainya..

bagitu juga juga yg di rasai ada ayrissa sekarang.. berikan masa segala nya akan ok inshaAllah..

Ada Ayrissa said...

Huhu..TQ so much bro Zino..
Hopefully everything will be ok..