Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

18 August 2009

Apabila Ayrissa Mula Memegang Pensel...

Anak dara saya kan dah besar!

Anak dara saya juga dah pandai memegang pensel.

Konon2nya menulis ABC atau melukis apa jua gambar yg berada
di alam fantasinya.

Kalo dulu bila saya bg buku dan sebatang pensel, dia akan tekun 'menulis' di atas buku yg diberi.

Tetapi, sekarang ini tidak lagi. Jika pensel sudah ader ditangannya, jgn sesekali membiarkan dia 'menulis' seorang diri. Kerana, jika dibiarkan dia akan jd seperti iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :


*

*

*

*

*




Korang nampak x apa yg aku nampak? Uwwwaaaa..... :((

Jenuhlah mama nak ganti cat umah wan kamu Ayrissa oiiiiiiiiiiiiiii...

Very da notty yer kamuuuu???

Dan, jika di rumah kami masih belum bertukar kpd cat myk, kami tidak akan sesekali memberikan dia pensel/pen/kaler/whatever......

Kalo nak bg, mmg betul2 kena ngadap dia 24 hours....

Huhu......sabo jerlahhhh!!! Mungkin itulah tanda2 perkembangan dia yg kita wajar biarkan. Nak marah, bukan dia reti apa pon. Dan itu jugaklah hasil "lukisan" pertama Ayrissa di dinding umah wan dia. Adoi, dah lama dinding umah wan x rupa spt itu. Ayrissa oh Ayrissa!!!

P/s : Kpd mummy2 yg ader experience spt di atas, sila share dgn saya yer? Thanx...


13 comments:

lily lotus said...

sabau bebanyak..agak2 dh tahap kronik cat jer balik..tp ada jenis cat yg boleh padam

Diana Din said...

org ckp elok kalo budak2 zahirkan apa yg diorg pikir. aku rs ko dh kena start beli white board or whatever yg boleh dia melukis sesuka hati. huhu...

Ada Ayrissa said...

lily lotus : hehe...leh sabau lg. Lgpon sonok tgk dia bleh conteng2 cam tu..

Diana Din : Bukan xmo beli, dah penah beli, masalahnya bila dia boring dia xmo conteng kat whiteboard tu, dia conteng ke lain, ke kaki, tgn, seluar dia, baju dia, pelampong dia pon dia p conteng! Asal bolehhhh.....huhu

Baby Tiger said...

heheheh dah namanya budak2 ada.. chumey je kan!

adha said...

ada,
tu maknya airis da beso... hik3.. pas ni giliran aku lak ... huhuhuh

Ada Ayrissa said...

Baby Tiger : tuhla...budak2!

adha : tuhla..cam x caya pon ado...huhu

suhaidamohaini said...

kretif tul si ayriss ni....
pas ni adda kn cat umh gan cat dulux...klu ayriss conteng lg, lap je...hehehe

mama danial said...

adda..akak dah alaminyer..tapi buakn maser setahun lebih umur si danial tu..maser 3 tahun..geram jer...
pastu dier boleh cakap.'pandai anak mama'

sumysya said...

pandainya ayriss...ade talent nak jd pelukis or designer ni....kena gilap bakat tu lebih lg....
hehehehe...conteng banyak2 lg...

Ada Ayrissa said...

suhaidamohaini : sue, mmg kena pakai cat mykkkkk..huhu

mama danial : huhu...3 thn bila org marah dia dah paham, ni br sthn lebih, org marah dia, dia marah org blk..camno?huhu...

sumsya : pandaiiiiiiiiii sgttttt!!!huhu...

masviona said...

hikssss....pengalaman biasa je tuh adda...hiksss

sapa yg ada nak kecik sure dpt pengalaman nih....sama ler mcm avin damia pun...jgn marah bersihkan ajer cumanya next time bila nmpk dia nak conteng lagi cepat² explain kat dia n kasi buku soh dia conteng kat buku...hikssss, even dia tak phm semua bijik butir kita tp lelama dia phm kan....hiksss...tapi kan aunty mas nak ckp ucap congratz kat irish coz dia dah pndai menconteng satu perkembangan yg baik tuh

babydungo said...

kala hayati betul2, mesti ade luahan pada dinding tu...bukan conteng tp pendidikan seni yang dipraktikkan.
ade bentuk bujur, lurus,zik-zag, sege empat segi tiga dan banyak lagi. Belum sekolah lagi dah pandai. jangan padam buat kenangan huhu :)

nisa shari said...

ada, bukan setakat lukisan pertama, k2 or k3..beribu2 contengan dah di graffitikan oleh anak2 bertuahku itu..umah mak n bapak, apatah lagi umah skrg..sabar je la. bila depa dh pueh bgraffiti baru la plan nak cat dinding umah... tapi orait what, tanda budak ni kreatif kan? ada stuju?