Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

08 August 2009

H1N1 ~ SITU SANA SINI......

Keadaan terkini amat menakutkan kita kan? Huhu...di mana2 kita berada, ia mungkin ader! Sbg rakyat M'sia dan org awam, kita kenalah mematuhi segala arahan dan perintah yg dikeluarkan oleh kerajaan. Terutama kpd anda semua yg m'punyai baby dan anak kecil, JANGANLAH bawak diorg keluar jln2 kalo x t'desak. Dan jgn lupa pakailah mask kalo berada di tempat awam (kami kat opis mmg dah kena pakai mask dah sbb kami kat Jab. Kesihatan...mungkin ader dikalangan doktor2 or paramedik yg terdedah kpd virus itu ketika menjalankan pemeriksaan atau siasatan. Ya Allah, mintaklah selisih!) Jgn amik sikap acuh x acuh yer? Nnt bila dah t'hantuk baru nak terngadah!!! Ingatan utk diri saya & family jugak. Start from this week, since dah ader kes kematian di KUantan, kami x bawak dah Nur Ayrissa keluan2 spt kebiasaan. Cukuplah bermain di garaj kereta sajork or paling kuat pong juz duduk dlm kete & round2! What a bored day kan???Huhu...BUT, WE HAVE TO!!!!!!!!!!!


Ikutilah perkembangan berita atau info terkini daripada media dan pihak berwajib. Atau boleh pergi ke sini http://h1n1.moh.gov.my jika memerlukan maklumat yg berkaitan. For me, MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI!!! Dan jgn lupa juga basuh tgn sebelum mkn atau melakukan sesuatu perkara. Terutama kpd anda yg sering terdedah kpd orang ramai atau tempat awam.


" Salaamun Qaulan Mir Rabbir Rahim...Ya Allah, lindungilah kami semua rakyat M'sia drp virus membunuh ini. Jauhilah kami dari sebarang keburukan dan malapetaka. Kami amat mengharapkan perlindungan dan rahmatMU. Amin..."

12 comments:

ainkhurun... said...

tue arr kn kak ada...xsangke kuantn pn ade dpt h1n1..ms mle2 sbut2 sal h1n1 nie xt'lintas yg kuantn kne..nauzubillah...smoge virus nie cpt2 la terhapus..aminnn

Ada Ayrissa said...

ainkhurun : tuhla..riso sgttttt...huhu

arnirina said...

itu la kan..takut sgt ni..

Yan said...

qis klu tgk iklan pasal h1n1 yg suh basuh tangan tu... dia pun buat2 basuh tangan.. heheh pandai jek meniru..

babydungo said...

nie ade doa untuk tolak bala dan wabak, harap dapat membantu :)

mama danial said...

btui tu adda..
akk kat sini pun takut giler..
tambahan plak danial kat nursery..takut tapi asambil tu banyak berdoa mintak dijauhkan..aminnn

sujaihah said...

sangat takutt..hu hu hu..

thnks for d info..sama2 kita mengawasinya yer...

zieha said...

virus hantu nie..cian umat islam kita yang byk kena virus nie..sama2lah kita berdoa supaya dijauhi wabak virus ini..amin:)

Ada Ayrissa said...

AMIN.....

Aleeya said...

byk2 makan buah buahan ek..

babydungo said...

Kalu nak buah, bleh tempah ngan saya buah limau kasturi k. huhuh :P

lily lotus said...

semoga Allah melindungi kita...