Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

04 April 2011

Jatuh Chenta............ ;)

Ermmm...dulu aku x suka menda alah ni. Bg aku bila pakai menda ni nampak cam serebeh jer, rimas jer sbb duk lilit2 kan? Fesyen ni cantek, tp x sesuai bg aku. So, aku ignore jerlah. Biarlah org nak ckp aku x up to date ke apa ke. Sbb bila pakai rasa cam x kena jer. Cam kembang semangkuk jer muka. Cam bulan penuh pon ado! Hahahaaa.....! =))

Sekarang, fesyen ni makin menjadi2. Kalo x silap dulu2 artis yg mulakan fesyen ni ialah Wardina, pastu tenggelam sekejap fesyen ala2 cam gini. Pastu bila si Yuna tu muncul dlm industri hiburan, fesyen ni kembali menambat hati anak2 dara, mak2 dara & nenek2 dara pon ado! :P

Sekarang jugak mcm2 jenis material ade. Ade kain licin, kain cotton, kain jala/jaring, ala2 kain langsir pon ade! Hehehehe...semua jenis itu mengikut keselesaan si pemakai. Dgn kegilaan fesyen ini yg telah melanda 1 Malaysia, aku terasa tercabar dan terdetik di dlm hati ingin mencubanya. Agak mengambil masa dan cuba belajar sikit demi sikit camner lah nak pakai menda alah ni. Nak2 pulak bila tgk org pakai cam shantek jer kan..? Lagi la i teruja...........! Tp, aku x terburu2. Pegi kat kedai survey2 belek2 dulu jenis kainnya. Dan aku pon membuat cubaan pertama dgn memilih kain jenis cotton! Yeahhhh....kainnya x panas, senang nak pakai bak kata org terletak jerk!

So, bermulalah saat itu aku telahpon jatuh chenta kepada tudung jenis SHAWL ini! Dan cubaan pertamaku mendapat respon yg +ve drpd pelbagai pihak terutama opismate! Seronoksss i..........Mula2 tu cam kekok, pastu dah sokmo2 try rasa cam best pulak. Hehehe....Tp, masalahnya kalo aku nak bersiap pakai shawl ni ia mengambil masa yg agak lama. Senang jer nak lilit dia tp nak bg dia terletak elok tu agak menguji kesabaran! Hahaha....Cik Abg Chomel akan membebel panjang kalo aku pakai shawl ni! Berejammmmmmm siap katanya. Huhu....

Oklah, dgn ini aku bersembahkan picha poyosssssss aku memakai shawl! Kui3.... :P




*

*

*



:-P

8 comments:

Putra Mama said...

sy pun x prnh nak try pakai shawl ni sbb leceh.. lgpun ssh ade anak kecik.. kang ditarik2 plak.. tp tgk org pakai, chantek..

suri solehah said...

salam..cakap ngan cik abg tu kalau dia nak keluar pukul 2 suh dia maklum kul 12 hehe,,

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pheewwiiit...
shantekkk.. ai like..
sy pun suka pakai shawl, cepat n senang aje.. hehhe, belit² aje..
jgn sapai terbelit dh la.. ;p

en_me said...

ammvoiii makk tewww.. ekeke

Ada Dalina said...

putra mama, a'ah...mmg bb suka tarik tudung..

suri solehah, hahahaa..tuhla..

leily, x reti sgt nak belit2 cam org lain..main hentam jerk.. :D

en_me, ekekekke...

IDAZS said...

chantikkkk!!!

sy pun suka shawl. hahahha..

yup kalu cotton mmg terletak elok dan sejuk je kain dia.

ady said...

abis canteklaaa ne kamuyek hehe...yeklaa kamu mmg dh cantek dh hehehe. kamu jengok blog aku plak tau. pastu kamu kena follow aku hehehe

ummiaqeef said...

ok je pun..aku pun kalau pakai org ckp nampak berisi tang muka tu..hehehe