Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

25 August 2008

PERKEMBANGAN TERKINI NUR AYRISSA...

- "Underneath pokok kelapak, I will wait for you..
Oh Ayriss hear me lah..I always love u...." -

Salam Monday Blues semuaaa....

Actually xder citer yg menarik pon nih. Sekadar ingin berkongsi perkembangan terkini anak dara kesayangan ku itu. Sekarang di usia 6 bulan ++ Ayrissa dah pandai menarik badan ke depan. Laju betol..nak2 bila ader something yg menarik perhatian dia. Adoi, buas sungguh.....Semalam ke rumah ibu mertuaku. FYI, rumah ibu mertuaku itu dipenuhi dgn kucing2. Almaklum le, mereka di rumah tu penggemor kucing. Heheheh...so, bila Ayrissa 'dilepaskan' dlm umah itu, apa lg...bergerak laju lah dia mengejor kucing2 tu. Eeee..sabo jerlah..smpai kucing2 tu pulak terpaksa larikan diri dari dia. Bila dah dekat kat kucing tu, dia mcm nak telan je kucing tu. Adoiiii....aku bkn apa, maleh nak bg dia pegang bulu2 kucing tu sgt. Yerlah kan, skang ni tgn/jari dia nak masuk mulut je. Kang takut batuk/alergic lak....So, aku bg lah di usap sket2..tahu plak dia geli...Hehehehe...pastu basuh ler tgn dia tu. (Harap maaf, segala aksi x sempat dirakamkan. Len kali yer?)

Selain daripada perkembangan menarik bdn ke dpn, rambut Ayrissa dah boleh wat tocang pokok kelapak tau. Hehehe..rambut dia jarang2 tp pnjang. Biasa le, urusan mendandan serahlah pada Wan dia. Aku x reti...Hihihihi...Erm, perkembangan lain tu biasalah, sudah mula menyebut Mak, mamamamama...papapapa, babababa, yayayayaya...Heheheh..indahnya rasa kan? Selain dari tu, dia dah mula mkn bubur nasik yg diblend bersama ayam, kentang, carrot...tp dia x berapa nakkk...sikit jer mkn. Masa mula2 buat dulu byk gak dia mkn. Skang dia dah makin xnak dah..x kena ngan selera dia kot. Lepas pada tu, Wan dia pon dah maleh nak buatkan. Last2 mak aku suapkan nestum je..Biskut nestum tu...tp x bersungguh sgt la dia mkn. Menyembur jer bila mkn...Aduh Ayrissa oii, camno mau naik bdn tu. Huhu....

Oklah gengstarz, takat itu sajalah story mori aku di pagi yg gelap kini sudah terang ni. Semoga berjumpa lagi di lain waktu...Bye2....

p/s: Yeeeaaahhhhh...One Nation Emmcee menang Gangstarz smlm. Dah agak dah...


12 comments:

Nurmala said...

Hehe…
Mesti seronok kan melalui detik² tu..

p/s:mmg Monday blues pon.. ngantuk semalam tak abis² lagi nih

**kita mmg suka one nation tu..

Ada Ayrissa said...

nurmala : adoi...monday is always blues la mala...

yesszaaa....tp smlm hebat2 gak semua...

perantau.timur.tengah said...

ada.. gambar2 anak ko adalah sgt comel.. senyum jer.. cute jer.. geram nengok.. heheh ikut sapalah tu ek?

ARWEEN said...

salam...
serius kali ini adalah monday blues yg paling teruk yg penah saya alami :(

ARWEEN said...
This comment has been removed by the author.
adha said...

apesal ek.. ari ni aku pun tak de mood gak...

ligat gak ler anak dara tu.. hehehe pas ni pandai jalan, larat ke nak kejo?

Ada Ayrissa said...

perantau timur tengah : hehehe..tq2..ikut mama dia la yg chomel nih..ahaksss...hehehhe..ntah ar..org ramai kata ikut ayah dia..

arween: huhu..sian arween...sabar yer..

adha : isnin mmg ari xder mood..huhu

zino said...

makin comel si kecik tu.. seronok menyakat tu hehe

Ada Ayrissa said...

zino : hehehe...tq2...mmg slalu kena sakat pon...

Aleeya said...

he he wah rambot ayriss ..syotak tang tengah ehh, tak lama lagi lebat ah tu..tomei nyeeeeee, gerammmm geramm

Ada Ayrissa said...

aleeya : hehe...tq unty yaya...tuhla, kena ikut petua umi aida nih siram ngan daun bunga raya nk kasi lebat...

Khas Lysha said...

mmg best kan tgk perkmbgn anak nie..
sgt cute ayrissa dgn pokok kelapaknyer..