Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

10 September 2008

Apa-apa Ajer Tentang Azdalina Part II :

Aiseyman, kena tag lg ler. Kali neh kena ngan Sis Arnirina laks. Errrkkk..sori sis, lambat sket post tag nih sbb kebizian sket. Okehlah, dgn jayanyer kome menjawab tag dr Sis Arnirina nih yer. Tp. ader plaks rules2 nyer...Layankan ajer. Zaazzzzz....

* Each blogger must post these rules first
* Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
* Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules.
* At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
* Don’t forget to leave them a comment telling them they’ve been tagged, and to read your blog

8 random facts/habits about me :

1) Sempoi a.k.a simple - Yeszaa...itu kata mereka2 yg mengenali aku. X terlalu berlebih dan x jugak terlalu berkurang dr segala segi. Yang sedang2 aja.. (ikut melodi lagu dangdut Ewan) Kui3....

2) Suka senyum a.k.a sengih - Hehehe..oleh kerana senyuman itu satu sedekah, aku pon senyumlah sokmo. Even tgh serabut ke apa ke, kalo org tuh xder kaitan dgn serabut aku, aku akan senyum. "Senyumlah..senyumlah..wahai cik mek molek..." (cam lagu M. Daud Kilau tu) :-) kui3....(kwn2 & kakak2 kat opis selalu ckp, "Senyum jer Ada nih..." Hehehe...bukti tu.

3) X suka basuh, jemur, lipat & gosok baju - Argghhh...x suka, x suka, x sukaaaaa..Aku x suka wat menda alah tu. Iskk...kalo sesapa dtg umah aku tgk kain berlonggok x lipat tu faham2 jerlah yer. Basuh leh tahan lg laa..Jemur dah kurang tahan, lipat bertambah kurang tahan, gosok lagilah x tahannnn. Huhu, tp nak wat camner kan. Kita sbg isteri, anak, ibu & bibik kat umah tuh kenalah wat. Tp. Cik Abg Chomel leh harap dlm urusan basuh & jemur baju. Lipat & gosok baju, sori mori naik lori katanya. Huh....hampeh :-(

4) Kuat berangan - Hik hik hik...aku pasti korang pon mesti suka berangan kan kan kan? Yerlah, berangan jd org kaya ke, berangan g melancong obersea ke, berangan jd artis ke, berangan dpt kawen ngan anak raja ke dan mcm2 angan2 lg lah...Isk, x mustahil tau kengkawan, kalo anganan kita tuh akan tercapai suatu hari nnt. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yg tahuuuuuuuu...x gitu? :-P

5) Suka tido - Muehehehe...aku suka tido. Tp. org kata x elok kan? Ermmm...ssh nak hilang habit nih. Pantang xder menda nak buat, aku buat kojer nih lah. Tp skarang agak terbatas sket aktiviti ku ini sbb dah ader baby. Huhu...rasanya skarang dah kurang aku wat perangai nih. Tp. xperlah..yg penting aku seronok.

6) Kuat Makan - FYI kengkawan, aku nih kuat makan tau? (makanan feveret aku jerlah...) Tgk badan laaa..Muahahaha..tp aku rasa aku x gemok lg, cuma berisi sket jer. Oleh kerana aku tinggi, jd aku x nmpak gemok la kan. Bagus gak dpt kaki panjang cam model ni. Hehehehe....Tp. aku agak cerewet dlm soal pemakanan nih. Sbg contoh, aku x reti atau x brp gemar mkn ikan sungai, aku gak xkan mkn menda pelik2. Nak2 mknan tradisional sesetgh masyarakat atau kaum. Eeee..x leh terima tekak aku nih. Aku tingat 1 cerita 1st time mkn makanan Jepung. Kak ipar aku pekena kan aku dgn wasabi. Giler pedas & cam *&%#%$@*^ apa rasanya. Terus aku keluarkan dr dlm mulut aku time tu gak. Sejak dr itu, aku blacklist makanan Jepung. Huhu...

7) Cintakan keindahan bumi - Akulah pencinta alam. Aku suka pantai, aku suka pulau, aku suka bukit-bukau, aku suka gunung-ganang dan seerti dgnnya. Oleh sbb itu, aku suka melancong ke tempat2 spt di atas. Dan salah satu impian aku nak g ke pulau (x tercapai lg hasrat nih)..thn dpn kot anniversary planning. InsyaAllah kalo dimurahkan rezki oleh Allah. Tp. aku takut hutan. Pelik tp benar. Sukakan keindahan bumi tp takut hutan. Heheheh..ntah la aku nih, ntah apa2 jer kan.

8) Pemarah dan garang - Bahaya gak kan sifat2 tu kan? Itu lah aku...Tp. aku xkan marah x tentu pasal. Angin marah tuh x datang selalu. Tgk kadaan dan situasi jugak. Kalo aku dah betol2 marah, aku akan nangis. Nak2 bila kemarahan tu kita xleh lepaskan kan? Smpai bengkak mata la aku nangisss...Huhu..Selain tu, aku garang tau? Kalo korang x caya, tanya adik2 aku. Tanya Ayrissa pon xper...hehheheh. Kalo aku dah start garang + marah, tgn aku nih kekadang tuh ringan jer naik. Adik2 aku tahu la sapa Along dia. Tp. aku garang pon bertempat la kan. Xkan nak garang x tentu pasal. Giler ke apa....Muahahahhaha !!!

Yesss....akhirnya dpt gak aku siapkan urusan seri paduka nih. Ekekeke...Dan oleh kerana, aku nih mengikut peraturan, aku akan tag plak kpd 8 org mangsa2 tersebut. Go to :

1) Anim a.k.a Baby Tiger

2) Sis Lily a.k.a Lily Lotus

3) Khas Lysha

4) Xentari

5) Kak Ijah

6) Azura

7) Cik Star

8) Nurmala

p/s : Sila abaikan kalo korang dah penah kena tag ini. TQ

8 comments:

lily lotus said...

aii dear ;)
dh penah kena tag ni..anyway tq
sbb ingat kat akak :P

Ada Ayrissa said...

lily lotus : hehehhe...always remember u la kak... ;)

AzurA said...

dah pernah buat kat fotopages tapi 7 things jer..he he he..kena tambah lagik satu neh...

Ada Ayrissa said...

azura : hehehehhe....xper..xder hal..

Baby Tiger said...

alamak kena tag ke.. yer ar..japgi aku wat ar..

Baby Tiger said...

err esok la kot.. heheheheheh

nanarizqman said...

apasal la aku bengong sangat pasal tag mengetag ni..tak paham sepatah haram..ehehe..sebenanya malas nak membaca makna tag tu. amende tag tu?

xentari said...

aisey...kena tag gak ker ada..lmbt skit ya..anyway..tq..