Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

04 September 2008

MERDEKA Punya Cerita....

- 10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! -

- Aksi Ayrissa di mlm merdeka... -

Fuh, akhirnya dapat jua aku mengupdate story Merdeka Day baru ni. Dan untuk pertama kalinya Nur Ayrissa menyambut hari kemerdekaan. Aisey...xdpt lak bendera mini tu. Xperlah... Sabtu memenuhi undangan perkahwinan di Pantai Sepat. Mlm pula Wan Ayrissa ajak g jln2. G countdown..amboi, x ngalah Wan Ayrissa neh...EKekekeke..So, aku pon memujuk rayu la Cik Abg Chomel utk pergi menikmati kemeriahan sambutan ambang merdeka di Kuantan ini. Maklumlah, Cik Abg Chomel bknnya rajin sgt nak kuar jem2 ni. Kalo ader roti leh gak dia mkn katanyaa..hihihihi..Akhirnya, pujuk rayu ku diterima. Tq syg..i lap u laaaa....

Berkampung la kami ke sana. Kuar dari umah dekat kul 10pm..Ikut highway blakang sbb nak elak pd jem. Alhamdulillah, jln clear....Cari port lepak sesambil aku & Wan Ayrissa g jejln cuci mata kat bazar sambil mendokong Ayrissa...Xleh nak tolak dlm stroller sbb berbatu dan berpasir. Cik Abg Chomel la kena jg stroller...so, dia la yg cr port lepak. Pas pada tu, time dah nak dekat kul 12, kitaorg pon standby jerlah kan. Ayrissa bkn main seronok mlm tu. Menjerit jer kojer dia...Excited sbb 1st time sambut merdeka agaknya. Dahla suara nyaring...wat malu jer Ayrissa oiii org dok jeling2...HUhu...

Bila lg 10 saat nak jam 12 tu, apa lg..countdown la kan..pastu tu ingat kuar bunga api terus. Rupanya abis nyanyi lagu semua dulu baru bunga api kuar..Adoiii....potong stim betol. Org semua dok tggu bunga api tuh la kan. Bila bunga api tuh kuar apa lg..riuh la.. Ayrissa ralik dia tgk. Kusyukk....cam tergamam pon ader. Ma..ma..pa..pa tuh slow jer bunyi sbb terkejut agaknya...Erm...keseluruhannya mmg seronok la sbb dpt bawak Ayrissa tgk bunga api. Dia pon berada dlm mood yg ok. Oklah, semoga berjmpa lagi di lain tahun. Daaa.........

12 comments:

lily lotus said...

budak kecik mmg suka bunga api! mak budak lagi suka..kan kann :P

Ada Ayrissa said...

lily lotus : muahahha...tahu xper sis lily oiii...i likeeeeeeee...

ARWEEN said...

huhuhu tahan mata si kecik tue yer berjaga tgh malam...

Ada Ayrissa said...

arween : tuhla..semangat merdeka agaknyaa..dlm kete otw way blk umah lentokkk...

xentari said...

bulat btul mata ayrissa tu geram lak...selamat berpuasa buat Ada sekeluarga ya... :)

AzurA said...

wah..meriah jugak sambutan di kontan yer...

Khas Lysha said...

sukernyer ayrissa nyambut merdeka.. bleh jadi aktiviti tahunan nih..

Ada Ayrissa said...

xentari : heheheh....sama2 selamat kak yus.

azura : oklah jugak..asal ader bunga api meriah la kan...hikhikhik

khas lysha : tuh la pasal..kena update dah calendar thn dpn ni...kui3

Nurmala said...

seronok yer bawa anak tgk bunga api kan..

Ada Ayrissa said...

nurmala : seronok sgt...nak2 bila kita tgk respon dia camner...kan

Baby Tiger said...

windunya kat anak kau!!!

Baby Tiger said...

windunya kat anak kau!!!