Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

06 November 2008

~ 06.11.2008 ~

- "Saya dah 9 bln dah hari ni tau? " -
Hari ni bertarikh 6 November 2008 dalam tahun Masihi. Ader apa yer dgn tarikh ni? Erm...hari ni genaplah 9 bulan umur anak dara ku itu. Begitu cepat masa berlalu...Dah semakin membeso anak dara ku itu rupanya. X banyak pekembangan yg dpt dilihat pd usia ini. Selain pandai buat aksi 'bushuk' dia tu (bila kita sebut bushuk dia paham & terus buat aksi tu), dia juga dah pandai turun dr buai sendiri. Kejadian terbaru berlaku pada pagi semalam. Wan dia sedar dah merengek bawah buai. Sib baik dia x nangis meraung...x sakit agaknya. Selain itu juga, dia dah semakin melasak. Dalam walker ke menyusur ala komando ke, mmg dah x leh dibiarkan dia bermain sorang diri. Mesti lakukan pemantauan atas ini budak. Kalo x, mau lepas keluar rumah kalo pintu grill x tutup ataupon lepas ke dlm toilet. Heheheh...Perkembangan lelain, gigi belom tumbuh lg. Bila ntah nak tumbuhnyer. Huhu...merangkak & duduk pon belom lg. Agaknya dia nak terus berdiri kot...sbb dia slalu berdiri kalo dok dlm stroller dia...Xperlah....apa2 perkembangan dia nnt aku update ok. Jom layan video Ayrissa masa dia berumur 2 bln dulu. X puasnya nak tatap wajah dia time baby...Sekarang muka dia pon dah byk berubah. Kan? Ok, can cin cau dulu...

video

10 comments:

* ayu * said...

dia sangat sangat sangat comel!!!!!
geram!

Ada Ayrissa said...

tq..unty ayu pon comel gak.... ;)

Nurmala said...

dah 9 bulan dah si comel nih.. x lama lagi setahun

Ada Ayrissa said...

nurmala : a'ah..dah makin beso dah..x sabo nk tggu dia leh jln...

Khas Lysha said...

uii... makin ligat anak dara comel ni ek!.. pantau jgn tak pantau..

zino said...

dah makin comel anak dara tu..

Ada Ayrissa said...

khas lysha : mmg kena pantau...huhu...

zino : chomel cam mama dia bro..kui kui kui...

YaYaTt said...

kejap je kan iris dh besar..pantas sgt masa berlalu..
x lama lgi dpt la adik ye si iris..hehehe..
mmg x puas tgk masa diaorg baby..rasa terlalu pantas dh pandai mcm2 kan..
neway..iris, u a cute gal..muuaahhh...dr aunty yatt..

Ada Ayrissa said...

tq unty yatt....

lily lotus said...

aah lain muka dia masa baby..