Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

11 November 2008

Kami 3 Beranak...

- Yo! Yo! -

- Ayrissa with Mr. McD -
Mlm semalam, aku cam teringin nak mkn Kenny Rogers. So, mengajakla Cik Abg Chomel p megamall utk menjamu selera. Hehehe...Ayrissa pon sempoi dgn memakain bj tido ajer. Maleh la aku nak bergaya sakan kan. P mkn jer pong....Nyum2, sedap betol Kenny Rogers tu. Tp x puas aku nak meratah ayam tu. Ayrissa dia bantainyer menjerit sepanjang berada dlm restoran tu. Isk..potong stim tul la budak kecik tu. Dia nampak mknan, apa lg....suruh suap la...aduh. Kaco selera betol la budak kecik ni. Hehehe.....Dok dlm baby seat tu bkn nk dok diam....Mama nak mkn pon x tenang Ayrissa oiiiii....Erm, tu jerlah cerita yg nak cerita...Bye!!!
p/s : Huhu..kesian kat Ayrissa, pagi td dia jatuh tilam. Tilam kami yg spring tu. Aderlah dlm 5 inci tingginya. Aku tinggalkan dia kejap. Dgr2 dah meraung dah kat bawah tilam (ayah dia kat ruang tamu). Tu x pakai katil tu..kalo pakai katil lg la tinggi jatuhnya. Soriiiii syg....sian sgt smpai berdarah bibir dia. Tp sib baik pas pujuk dia diam. Xper, Ayrissa kena jd anak yg kuat tau. Sakit sikit2 tuh adatla kan. Jgn manja sgt tau Ayrissa....Huhu...Apa2 pon aku tetap rasa bersalah pd pagi td. X sabar nak blk umah jmpa Ayrissa. Mesti bengkak bibir dia. Tang muncung lak tu luka. Huhu.. Kesiannnnnnnnnnnnnyer kat anak aku !!!

11 comments:

Niza Lisa said...

ada, anak kaknisah no2 tu, xterkira jatuh nye brp kali tau..memula tu siannye dia..tp lama2 dh basi dah..huhuhu..dia sendiri yg cari pasal...so, jgn berasa bersalah sgt ya..! adat budak, jatuh mmg biasa...

Khas Lysha said...

dulu masa guna katil naylie slalu gak jatuh,.. terus katil letak kat bilik blakang just guna tilam jer kitorg.. and naylie akk letk tepi dinding..
biasa la kan budak jatuh nie.. tapi kena pantau gak la kan, utk elak yg tak diingini..

Ada Ayrissa said...

niza lisa : huhu...tuhla kak nisah...bila pk blk, adat budak2 kan...

khas lysha : huhu..tuh di dr tepi dinding la tu merayap smpai terjun ke bwh tilam... :((

AyangAizul said...

ada... kita nyer cara senang jerk. xyah tido kat katil, xyah tido atas tilam tebal2. beli jer tilam yg buncit2 tu, tido jerk kat hall. kompem tak jatuh nyer... best lagik leh tido depan tv, tau2 tv tutup sndiri...

Baby Tiger said...

alaa..anak ejack kena la kuat.. huhuhuhu...

Ada Ayrissa said...

ayangaizul : huhu...tul gak tu ayang..1 cadangan yg bagus..tq

baby tiger : tuhla..nak ajo sket jd kuat...

* ayu * said...

ala siannya Ayrissa..
bak kata mak ayu.. budak kalau x jatuh, x sah..
as long as dia x de perubahan and tak muntah after 2 hours.. insyaAllah..dia ok..
Ayrissa kan kuat mcm mama dia kann...
:)

Ada Ayrissa said...

huhu..tuhla..rasanya dia cergas cam biasa jer pas jatuh tu..
cuma kejap jer la nangis...tq unty ayu...

masviona said...

alaahai sian irish..avin damia pun pernah jatuh 2-3 kali.
memula tuh berdebar giler tp alhamdulillah xde apa..:)
hope irish pun xde apa lah tuh

haJa*darLingZ said...

laaa jatoh ke...dihah pun dulu jatoh tp dia terjun skali ngn toto yg balut dia tu...dia bkn nangis...bntainye ketawa...adoiiyaiii

YaYaTt said...

lorr..tatit tu..huhu..
sian iris..
xpe..iris strong gal..
msti kuat cm ayah n mama..hehehe..