Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

18 November 2008

SPECIAL ENTRY : Congratulation...!!!

- Adik bongsu ku a.k.a Bazri Izwan a.k.a Iwan a.k.a Pok Chu Ayrissa -

- "Saya pong nak interprem gak...bweeeekkk :-P" -

Sabtu lepas 15/11/08; aku, mama & Ayrissa menghadiri Majlis Anugerah Kecemerlangan sekolah Pok Chu Ayrissa. Oleh kerana babah aku x dpt cuti, jd aku & mama terpaksa merelakan diri utk pergi. Erm...dlm keputusan UPSR baru2 ini, adik aku telah mendapat keputusan 4A, 1B..Fuh, sgt tidak sangka aku. Yerlah, korang nak tahu x, adik aku tuh dah la maleh study pastu kojer dia asyik main jerk. Dah berbuih dah mulut aku nih membebel ke dia. Tp. paham2 jer ler budak2...Buat donno jer. Huh, sabo jerlah...Menjelang trial, aku brain wash lg dia. Kata itu kata ini, bebel itu bebel ini, nasihat itu nasihat ini..Akhirnya nampak gak la kesungguhan dia membaca buku. Dan utk trial dia berjaya dpt 3A, 1B...Mid term punya exam langsung xder A korang tahu..Tu yg kena brain wash dgn clorox tu. Hehehehe...Dan alhamdulillah, setelah air liur aku nih ntah berapa liter tersembur keluar, dia berjaya gak dpt 4A, 1B dlm UPSR sebenar. Oklah tu kan....W'pon x m'dpt 5A, dia tetap cemerlang di mata kami sekeluarga!!! Utk adik, Along nak ucapkan TAHNIAH dan semoga impian adik utk masuk ke sekolah berasrama/sekolah rancangan khas akan tercapai. Huh, hadiah x hengat mintak ngan aku. HANDPHONE!! Adoiiii..aku beli yg nokia murah2 tuh jd la kan. Muehehehehe......asal dia nak bergaya ader HP sendirik udah ler... :-P

9 comments:

Baby Tiger said...

ok la tu mintak hp..
kau nak taw, adik aku yg bongsu tu, spm ni, kalau dia punya result flyin colours, dia mintak myvi kat bapak aku - sebab bapak aku cakap 1A = RM 1K!!

Ada Ayrissa said...

perh.....balaaaa....
kalo aku jd adik kau kan,mmg aku x tido baca buku nak dpt full A...

adha said...

hp 6600 slide tu tak brape best la.. keypad dia keras dan tak de lampu.. payah ar ko nk main msg dlm gelap...tp kalau hb bg pinjam best kot.... huhuhuhu

lily lotus said...

ahaa..bijaknya! thumbs up utk dia..

haJa*darLingZ said...

tahniah kt adik ko ada...ank buah aku lak dpt 3A,1B...aku pun idak sgka

zino said...

tahniah tahniah tahniah.... budak2 sekarang ni hadiah tetap mesti henpon dulu.. alang balik cuti dah mengadu hp dia dah rosak.. RM la tu.. hehe

Ada Ayrissa said...

adha : ye ke?ala x best la plak xder lampu...tp body dia cun...hehhe

lily lotus : TQ..

haja dalringz : tq ja..ok lah tu...

zino : tq...itu ler pasal...xder menda lain ke nk mintak..zaman teknologi la katakan..huhu

raniaraihana said...

TAHNIAH!!! wahh pandai la adik akak sorg ni...nanti kalu ikut along pg putrajaya kak nim belanja mkn ok!

Khas Lysha said...

tahniah iwan.. biasalah budak lelaki mmg mcm tue.. bak kata diorg hero kalah dulu.. uii kakak dia nak bagi h/p tue.. dasyatlah!