Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

10 November 2008

Selamat Pengantin Baru....

- Selamat Pengantin Baru Amy & Ida -

Seperti yg dikhabarkan dlm entry lps yg penuh suspen (kui kui kui...), Sabtu baru ni kami bertandang ke majlis perkahwinan Badang Negara iaitu saudara Amirul Hamizan Ibrahim. Kepada peminat sukan tanah air mesti korang kenal gerangan jejaka ini. Hehehe....utk yg x brp familiar, meh aku kenalkan kat korang. Amirul nih atau lebih dikenali dgn nama Amy dikalangan rakan atlet merupakan ahli sukan angkat berat negara. Anak kelahiran Rompin, Phg ini pernah mengharumkan nama negara apabila memenangi 3 pingat Emas di sukan Komanwel 2002 di Manchaster. Beliau juga turut layak menyertai Sukan Olimpik Beijing baru2 ni. Walaupon gagal mencapai sebarang pingat, Amirul telah berjaya memecahkan rekod kebangsaan yg dipegangnya sendiri dan berjaya menempatkan diri di kedudukan 7 terbaik dunia. Satu pencapaian yang harus kita banggakan. Utk makluman korang, Amirul ni kecik jer org dia. Tp gagah perkasa orgnya...Muahahhaha. Sukan angkat berat bukan utk golongan org yg 'big size' jer tau....Huhu..Oklah, berbalik kpd cerita perkahwinan td, antara tetamu DiRaja yg diundang adalah Tengku Mahkota Pahang & isteri berangkat menyempurnakan majlis. Majlis yg meriah itu telah diadakan di Dewan Majlis Daerah Rompin. Sekian utk cerita gmbo per-1.

- Kami bersama pengantin.... -

Haaa...mesti korang tertanya2 kan apa kaitan kami dgn saudara Amirul ni. Amirul nih merupakan rakan seperjuangan kami masa zaman atlet dulu. Dia juga merupakan rakan sepasukan Cik Abg Chomel. So, korang leh agak la kan kenapa Mr. Zairezal 'chomel' banget...Hehehe...Cik Abg Chomel main kategori atas, Amirul main kategori bawah. Sbb dlm sukan angkat berat, kategori paling minima adalah 56kg. Amirul mengambil bahagian dlm kategori 56kg, Cik Abg Chomel kategori 94kg. So, x heranlah kenapa Amirul berbadan kecik dah Cik Abg Chomel berbadan beso. Kui kui kui...Erm, dikesempatan ini, ramailah rakan atlet yg hadir. Huhu, teringat la pulak segala kenangan pahit dan manis di zaman atlet dulu. Zaman kami2 semua menyertai Sukan M'sia @ SUKMA. Bestnyaaa.....Tp, korang x tahu lg kan aku main acara sukan apa?Hehehe..nntlah aku story mori pasal aku lak ek. Ahaksss....Tp. aku idaklah sehebat Amirul tu. Aku cuma dpt mewakili negeri Phg jerk di SUKMA. Huhu....Tp. aku tetap bangga menjadi Atlet Negeri Pahang. Bukan calang2 org tau leh main SUKMA... :-P

- Kami bersama coach Cik Abg Chomel -

Abg pendek di tgh2 kami tu ialah coach Cik Abg Chomel dulu. Baik tau coach ni. Dia merupakan coach import dr negara China. Coach ni jugak telah ramai melahirkan ramai atlet bertaraf dunia dr China. Korang sedia maklum la, betapa hebatnya China dalam apa jua jenis sukan. Nak2 dlm sukan angkat berat kan. Memang diaorg taiko la. Huhu...Sekarang ni, coach ni telah jd coach utk National Team. X jd coach Pahang dah....Coach ni slalu ajak kitaorg ikut dia blk China tau. Ajak melancong ke China. Kitaorg kata nnt cukup bajet kitaorg ikutla..Hehe...Bahasa Melayu dia kureng sket. Sengih jer lebih coach pendek ni...Muhehehehe...Jgn marah ek coach ;-P

- Hek ellleh....nak interprem gak budak kecik nih.... (on da way back to Kuantan) -

Oklah kengkawan. Itu la cerita perkahwinan org yg dikenali itu...Di sini, aku nak ucapkan sekali lg : Selamat Pengantin Baru kepada Amy & Ida (Ida ni atlet equestrian negara). Semoga berbahagia ke anak cucu cicit cuit...Gmbo korang kuar paper mingguan m'sia smlm. Hehehehe...Adiosss.

8 comments:

Khas Lysha said...

selamat pengantin baru mr. badang..
alahai coach nyer pon kecik jer.. tu la namanyer tulang besi urat dawai.. he he

Ada Ayrissa said...

hahahhaa..tul tu khas...

Nurmala said...

selamat pengantin baru

* ayu * said...

slmt pengantin baru...

Ada Ayrissa said...

tq on behalf pengantin..hehehhe

YaYaTt said...

tahniah wat amy & wife..
amboi..yg t'tarik hati tu tgk si iris..comel tul dia..
makin besar makin comel..leh booking jd menantu x???hehehe...

Ada Ayrissa said...

hahahha.....nnt blk aku tanya iris ek cik yatt? :P

lily lotus said...

yerlah patut mcm familiar muka..congrates to pengantin!