Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

04 November 2008

Waktu Yang Berharga....

- K.A.M.I @ Taman Gelora... -

- Waktu utk bersiar-siar... -

Tiada apa yg paling membahagiakan dlm hidup ini apabila kita dpt meluangkan waktu bersama insan2 tersayang. Sesibuk mana pon kita seharian, kesempatan untuk bersama keluarga wajar kita gunakan sebaik mungkin. Cuba anda semua bayangkan, waktu kita di pejabat sahaja dah 9 jam itu belum termasuk waktu kita keluar rumah, balik dr kerja, overtime, jln jem dan sebagainya. Tup tap tup tap...dekat kul 7 br kita sampai umah. Pendek kata dr terbit fajar hinggalah terbenam matahari kita meninggalkan anak/isteri/suami. Untuk wanita2 yang bekerjaya, anak2 ditinggalkan di umah baby sitter atau nursery. Balik umah dah dekat dinihari berkejaran pulak menguruskan hal rumahtangga. Sempat bermesra dgn anak pon beberapa minit jer agaknya. Bila dah nak tengah mlm, anak pulak dah ngantok nak tido. Huhu...begitu pantas masa berlalu. Kesiannya kat anak kita kan?

So, kpd anda2 yg bekerja dan jarang meluangkan waktu bersama anak2/isteri/suami tercinta, luangkanlah sedikit masa untuk bersama2 mereka terutama dihujung minggu. Kasih sayang dan belaian manja kita amatlah mereka perlukan. Sesungguhnya tiada harta yg paling berharga dlm kehidupan ini melainkan anak2/isteri/suami yang telah dianugerahkan oleh Allah kpd kita. Percayalah, kasih sayang yg abadi akan kekal bersemadi dihati selamanyaaaa.....

12 comments:

masviona said...

insyaallah...:)

mama danial said...

pandai dah adik akak sekarang yeer...........kematangan mu buat ku kagum gila.........

mama danial said...

pandai dah adik akak sekarang yeer...........kematangan mu buat ku kagum gila.........

lily lotus said...

so sweet ;)

* ayu * said...

alahai... best nya baca moments mcm nih...
:)

Nurmala said...

sweetnyer..
sesibuk mana pun kita, luangkan lah sedikit waktu buat yg tersayang sementara masih ada masa...

cheewah!!!

Ada Ayrissa said...

masviona : insyaAllah...sama2 lah kita yer?

mama danial : Huhu...tq atas nasihat kak ty sblm ni...

lily lotus : kita mmg sweet kak lily..hehehhe :P

ayu : best ke?tq..sekadar peringatan kita bersama...

nurmala : cewah..mala pon sweet gak.. :P

Khas Lysha said...

kalo cuti biasa suka habiskan waktu kat umah.. tp kalo dapat buat aktiviti luar rumah lagiiiiii suka.... ;p

Ada Ayrissa said...

khas lysha : hehehhe..betol3x...

halen said...

owhhh.. rindunya nk pegi taman gelora. gerai2 yg jual goreng pisang kt situ ada lg ker??

YaYaTt said...

wah..syok la iris jln2 ye..
mmg perlu menghargai waktu2 cuti nih..kena spend time lebih sket ngn diaorg..
weekdays asik bz je kan ngn keje..weekend ler ade masa pun..
adda.... mana kamu beli bju tu..cantik..nak jugak..ade kaler apa lg????

Ada Ayrissa said...

halen : halen, awk penah dtg ktn ke? gerai2 grg pisang still hanppening cam dulu..x berubah...meh la dtg sini lg..hehehhe

yayatt : tul2....cantek ke bj aku tu? kwn aku bg la bj tu sbb dia x padan...dia beli dr catalog rasanyaa...