Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

06 February 2009

Nur Ayrissa's 1st Birthday is TODAY - 06.02.09

Fuh, lega hanya tuhan jer yang tahu.....Bidan angkat baby tunjuk kat aku. Alhamdulillah, selamat..baby girl....tgk dia hilang segala sakit tadi...Memula kuar dia x nangis terus, merengek2 jer...pastu lelama bidan bawak dia nak mandi br dengar suara dia...Ya Allah, indahnya perasaan ketika itu. Nikmat yang Allah bagi.....Saat bidan letak dia atas perut aku, mata dia terbukak beso dah... terkelip2....Saling x tumpah cam muka ayah dia. Aku senyum memandang husband di sisi....sambil ckp kat dia..."anak kita...." Syahdu jer....hehehhe...
Erm...itulah rentetan peristiwa bersejarah dalam hidup aku. Syukur pada Allah sbb aku x menanggung sakit yg lama dan x susah nak lahirkan baby ku itu. Pengalaman bersalin mmg satu rasa yang best dan ajaib. Sesungguhnya, tiada harta yang paling bernilai bagiku saat ni melainkan Nur Ayrissa Zairezal...

- Permata hati beta... -

Hari ini 06.02.09 genaplah usia Nur Ayrissa 1 tahun. Ya Allah, begitu pantas waktu berlalu. Dan tanpa sedar, sudah setahun aku bergelar ibu kepada seorang puteri. Alhamdulillah atas segala nikmat yg diberi oleh-Nya. Nur Ayrissa juga semakin membesar dgn baik. W'pon masih belom pandai berjalan (berdiri jer baru), tp perkembangan dia amat memberansangkan. Gigi dah ader 4 batang, 2 atas, 2 bawah...Sekali kena geget ngan dia mmg x hengattt. Dia juga boleh menyebut sedikit sebyk perkataan spt. "ball (BO dia sebut, L x berapa nak dgr), kakak (tatak...hehehe), Fish (ssss..jer bunyiknya)" dll. Lagi dia boleh membuat aksi "wau2 bulan, flying kiss, bye2, twinkle2 lilttle star, joget dll. Pastu kalo org tanya "Siapa nama Nur Ayrissa/Siapa budak pandai/Siapa nootty girl" ke dia terus angkat tgn...Konon paham la tuh. Erm, itulah sedikit sebanyak perkembangan dia. Sama jer ngan budak2 lain yg seusia dia.
" Sempena ulangtahun Nur Ayrissa yang per-1 ini, mama cuma nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR...SEMOGA AYRISSA PANJANG UMUR, DIJAUHKAN DARI SEGALA KEBURUKAN DAN PENYAKIT & SEMOGA MENJADI ANAK YG SOLEHAH DAN BIJAK YER? Percayalah syg, mama & ayah sentiasa menyayangi Ayrissa utk selama-lamanya dan selalu mendoakan kesejahteraan mu di dunia dan di akhirat....amin. "

21 comments:

Nisa Shari said...

hepi bufday baby girl..jd anak yg solehah, jd anak yg terbaik, semoga cerah masa depan...comel sokmooooo

fr aunty nisa, KakMarsya&Barisyia

mmuuaaahhh! (kiss utk anak ye..bukan utk mamanye...)

Ada Ayrissa said...

hehehehhe..
tq unty nisah, kak marsya&batrisyia...

mia said...

Epi Besday Airis..td Makti dah kasi sms kat Ayah Airis dah ucap besday..

Semoga Airis cute selalu ek cam Makti,hehehhe

cik r33n said...

happy bday ayrissa...stay chumels k.hiks!

AyangAizul said...

happy besday ayrissa... abg Adeef wish dr kejauhan... hihihihi..
nnt jadik anak yg baik yer... jgn slalu2 susahkan mama tau...

adha said...

hepi bday ayrissa..

semoga menjadi anak yg solehah...

Diana Din said...

Hepi Besaday to Ayriss... Nnt mintak hadiah besor ngn mama & ayah. X sbr nk tggu Ammar setahun. Kuikuikui...

chik Star said...

hepy besday sayangggggg.
:)

Ada Ayrissa said...

Tq semua 4 da wish....

masviona said...

selamat hari jadi yg pertama utk iris...:)semoga panjang umur sihat n membesar sbg anak yg aktif n sihat..:)

Ada Ayrissa said...

tq unty masviona..

Kak Ida said...

Ayrissa tayang...Heppy Besday..semoga jadi anak yg solehah..membesar bagai juara..sihat & kuat...berguna & berjaya dlm segala bidang..mmuuaahh..

lily lotus said...

happy birthday sweet girl!
grow up with beauty n brain yerrr...

errr..bila nak bagi dia kawan baru :P

yayatt said...

Hepi besday cutey...
mmy yatt doakan iris jd anak yg solehah, aktif & rajin2 tau tolong mama wat keje umah ye..hehehe..
love u dear..

Ada Ayrissa said...

tq tq tq....

zino said...

selamat hari lahir nur ayrissa.. dah makin comel dia hehe

Khas Lysha said...

alamak dah belated la.. tp nak wish gak la.. happy bday ayrissa.. moga jadi anak yg solehah okey,.. ;)

mummyRaihana said...

happy bday ayrissa..semoga membesar dgn sihat dan cerdas..

Ada Ayrissa said...

tq2...

nyonya*PIE said...

happy belated besday ayrissa..smoga pjg umo, murah rezeki n jd ank yg soleha.

Ada Ayrissa said...

tq unty hajar