Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

19 February 2009

Suksess...

- Kami di dlm gelap...(apsal aku nampak kuruihhh ek?wakkkkkkkkkk... :-P )

Hehehe...suka suka suka....betol betol betol...Akhirnya pengembaraan kami 3 beranak berjaya di GSC Megamall semalam. Perh, cuak siottt !!! 1st time nih bawak anak dara tu masuk panggung. Memula sampei tu, ok jer...sbb lampu terang lg kan? Pastu nampak dia cam gosok2 mata aku pon sumbat susu terus. Sesambil isap susu dia layan iklan kat skrin tu. Dan bila semua lampu dipadamkan, dia ok lg...lama sket tu dia cam pelik kot, terus bgn xnak susu dah, pusing kiri pusing kanan, pusing belakang...pelik agaknya apsal lak golap semacam je nih. Kui3....aku & Cik Abg Chomel dah pandang sesama sendiri. Menunggu reaksi yg seterusnya adakah dia akan melalak atau menjerit atau menangis dan atau atau lg? Alhamdulillah, reaksi yg diberikan amat positif. Nak2 pulak bila movie dah nak start kan. Beria la dia dok menengok ke skrin tu. Pastu lelama tu boring agaknya..dia dah start membuas, nak turun bawah, nak panjat kusi dan macam2 laa..Aku pon terus keluarkan twisties dan biskut mancis bg kat dia. Hah..dok diam kejappp...Fuh, sib baiiikkk....Bila action Upin & Ipin kuar jer dia sonok la tgk. Menjerit sambil terlompat2. Pastu suasana dlm panggung tu x sama cam kita2 layan sblm ni. Riuh-rendah ngan gelak tawa budak2 & makpak budak...Hehehehe....So, x kesah la Iris nak menjerit ke apa ke yg penting jgn nangis kan...
OKlah..layan punya layan best gak citer tu. Adventure....tp cam x sesuei jer bawak budak2 sebaya Iris p tgk. Sbb terlalu adventure, ader raksasa & fighting bagai. Iris bkn paham apa pon lg kan. Pastu lak watak Upin & Ipin tu cam bkn watak utama dia. Kiranya watak diorg x kuar sepenuhnya laa. Bila xder action Upin & Ipin, Iris boring ar...tuh yg membuas tu. Leh g main aum chakk ngan kakak kat belakang kami, bleh g main cuit2 org sebelah, leh g raba2 org depan...Auwwww...bkn raba sebarangan laa. Iskkk korang nih...pikiran ke mana la tuh. Huahuahuahuaaa...Dah sekerat jln tu, nampak dia semakin gelisah jer, aku pon sumbatkan balik susu yg berbaki tu. Sedar2 tgk dia dah lena. Lena selena2 nya...sampaikan sound system yg kuat giler tu pon x menjejaskan tido dia. Pelik tul. Kalo kat umah, jgn haraplah camtu..Pintu terkuak bunyi sket pon dan terjaga. Sabo jerlahhhh....Nih siap lena usung sampai ke dlm kete pon x sedar2 gak. Hehehehe....ngantok sgt agaknya. Erm, itu jerlah nak citer tentang 1st experience kami membawa anak kecik ke wayang. Sgt mencabar dan mencemaskannnn...Muahahhaha.....Adios...

9 comments:

YaYaTt said...

bagus iris..gud gurl..
betol..betol..betol..hehehe..
psni bole la lg bw iris g nonton muvi yerrr..

lily lotus said...

baiknya dia..hik hikk

nURmALa mAZLan said...

iris good girl...
dia lena sbb gelap kot kak

Nisa Shari said...

betul..betul..betul..bila lah nk gi nengok ishhh...

Khas Lysha said...

dah tgk ke?.. ni yg jeles ni.. nak tgk gakss...

Ada Ayrissa said...

hehehe...
best best best !!!
pergi pergi pergiii...
:- P

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family.... Ayrissa...sweet nama tuh.... very de comel... satu pengalaman tuh bawak anak gi tengok movie...

mia said...

Kak Ada..weekend ati nak pi tgk ngan arif le cite ni, xleh jadi ni semua org dah pi tgk!

Ada Ayrissa said...

Puteri Satu : Thank kak sbb sudi singgah blog kiter...salam kenal from me too...

Mia : tgk jgn x tgk...