Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

13 March 2009

Titipan Kasih Buat Nenda......

Tanggal 12 Mac 2009 bersamaan 15 Rabiul Awal 1430H,
Wan telah pergi tinggalkan Along dan kami semua...
Wan pergi ketika kami semua tiada di sisi Wan utk bersama2 mengucapkan
2 kalimah syahadah...
Wan pergi ketika kami semua senang lena diulit mimpi
Maafkan kami Wan...

Lebih kurang pukul 5.00am, mama ketuk pintu rumah Along
Mama bgtahu, rasanya Wan dah x ada...
Along terus berlari ke bilik Wan
Dan dapati Wan dah terkulai kaku...
Along lihat, mata dan mulut Wan tertutup rapat
Along cuba merasa nadi dan turun naik nafas Wan
Tapi dah x ada rasa...
Along x dpt menahan sebak dan air mata...
Akhirnya setelah 26 thn Along membesar bersama Wan,
Wan pergi jua mengadap Illahi...

Along terus beristigfar dan cuba utk kuatkan semangat
Walaupon Along redha pada hakikatnya
Tp along masih lagi sukar menghadapi kenyataan
Bahawa Wan sudah tiada lg di muka bumi ini...
Tp inilah janji Tuhan yg harus Along akur...

Wan,
Along masih ingat masa kecik2 dulu,
Wan selalu bawa Along jln2, pergi ke taman bunga,
Sakit pening Along Wan yang jaga...
Dan, masa Along dah meningkat remaja,
Along masih lg tido dgn Wan, bermanja dgn Wan
Sampaikan baju2 Along pon Wan yg uruskan lagi...
Hehehe..malas betol Along kan?

Wan,
Along masih ingat masa Along terpaksa berjauhan dgn Wan
Wan pasti tunggu kepulangan Along
Wan kemaskan bilik tidur kita untuk sambut kepulangan Along
Wan bentangkan cadar dan tukar sarung bantal baru
Kasihnya Wan pada Along kan? ...

Wan,
Sepanjang bersama Wan,
Wan x pernah pon menyakiti Along
Wan selalu manjakan Along
Menyayangi dan membahagiakan Along sepenuh hati
Setiap permintaan Along,
Jarang sekali Wan kecewakan...
Maafkan Along atas segala kesilapan dan kekasaran bahasa
yang telah menyakiti hati Wan...

Wan,
Along masih ingat,
Begitu nikmatnya nasi yg Wan suapkan ke mulut Along
Walau pada ketika itu hanyalah nasi putih & ikan kering ajer...
Along selalu mengacau Wan makan
Mesti Along minta Wan suapkan Along w'pon semulut..

Wan,
Hajat Wan untuk melihat Along kahwin
Dan mempunyai cicit sudah Along tunaikan..
Alhamdulillah, Wan sempat bermain dengan cicit
ketika Wan masih sihat hari tu...
Dihujung2 hayat Wan,
Wan x pernah pon mengerang sakit,
Wan masih ingat dan kenal siapa kami
Telinga dan mata Wan pon masih baik...
Along sentiasa berdoa supaya Allah mengambil Wan
dalam keadaan yg baik dan tenang...

Wan,
Kasih syg dan jasa2 Wan hanya Allah yg dpt membalasnya
Waktu dan kenangan bersama Wan adalah detik2
Yang sangat indah untuk dikenangkan...
InsyaAllah, Along akan selalu mengunjungi pusara Wan...
Harapan Along,
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Wan
Dan damailah Wan di alam sana...
Ingatlah Wan bahawa Along xkan sesekali melupakan Wan
Selagi Along bernafas, selagi itulah Wan akan sentiasa di hati ini...
Percayalah,
Wan adalah insan yang paling istimewa bagi Along...
Along sayang Wan sangat2...

Wan,
Along berhenti dulu yer,
Nnt kalau Along ada masa,
Along tulis lagi utk Wan kat sini
Semoga kita bertemu di akhirat nnt...
Along pasti merindui Wan di sini...

" Ya Allah,
Ampunilah dosa2 Wan ku
Tempatkanlah dia dikalangan org2 yg Engkau kasihi...
Amin..."

12 comments:

Baby Tiger said...

sabar yer ada.. aku faham perasaan kau..aku pun pernah lalui semua tu.. kau take care..

Diana Din said...

Takziah buat ko sekeluarga... Allah lebih menyayangi dia... Al-Fatihah...

miz_ain said...

sabar da...takziah lagi skali dari aku....aku masih ingat jugak wan ko penah cakap, dia nak tengok ko kawen sblum dia menutup mata...alhamdulilah...terkabul doa dia...dia dapat nengok sampai ko dah ada ayrissa...tuhan lebih menyayangi dia.....semoga ditempatkan di kalangan orang2 yang dikasihi dan beriman...amin....

lily lotus said...

syahdunya baca ur words :(
semoga dia aman disana...

ibh said...

Salam..Takziah ya dari akak..Sabarlah..Allah lebih menyayangi dia...Berdoa semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yang soleh..aminn..

Khas Lysha said...

takziah buat ada n family..
al fatihah utk wan moga rohnya dicucuri rahmat..

*ayu* said...

al-fatihah...takziah buat ada sekeluarga...

Ada Ayrissa said...

tq semua...

raniaraihana said...

Takziah ada & famili...terimanya dgn tenang..InsyaAllah ada hikmah disebalik kejadian itu semua..sama2 kite doakan semoga wan aman disana..tingat masa tido kat umah ada..wan rajin layan borak..wan mmg best peramah..al-Fatihah utk wan..

Ada Ayrissa said...

huhu...tq kak nim...

nyonya*PIE said...

semoga ko tabah ada.sedih lak aku baca entry ni...al-fatihah

YaYaTt said...

aku baru berpeluang nk baca blog kamu nih..sedih plak aku.
tabahkan hati ye adda..tiada yang kekal di bumi Allah ini..
aku pernah rasa erti kehilangan..
Semoga arwah Wan lebih tenang dan berada disamping org2 beriman.Amin.