Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

28 January 2011

Bushuk masham shayer.... :D

Hehehe...nak tanya, sapa suka bau baby/budak2 time pagi hari? Hahaha...ader org suka, ader org x suka kan? Tp. aku x kesah. Pagi2 mesti kena cium bushuk masham aku yg 2 org tu. Air liuq basi ka apa ka xpalah...bknnya org lain, anak2 kita jugak kan? ;-)

Sebenarnya dah lama x stori mori pasal depa ber-2 nih. Oleh sbb tajuk entry bushuk masham shayer, meh aku stori mori sket kisah 2 beradik ni di pagi hari.

Si kakak setiap pagi mmg nak kena kejut. Tido sikit punya sedap. Mahunya x sedap, mlm2 dok berjaga smpai kul 11.30-12.00. Sib baik ayah yg take over dia, mama dah sedap tido dah. Kui3...Bila time org kejut mesti nak merengek. Bengang sbb org kaco dia tdo agaknya. Hehehe...kalo ayah yang kejutkan lagi lah kuat dia menjerit. Sgt anti dgn ayah kalo pagi2. Yang paling x tahan bila dia nak suruh mama dukung dia angkut masuk kereta! Mak aiii...kadang tu hangin jugak sbb adik pon nak pegi dekat mama. Lagi satu, kakak ingat dia tu ringan agaknya. Huhuhu....Terpaksala mama kendong si kakak bawak masuk dlm kete. Kakak...kakak...!!! Masih lg nak bermanjalara. Huhu....

Si adik pulak pagi2 dah jadi alarm mama. Alarm yg x berbunyi kadang tu. Kalo dia dah bgn, di pegi lah dekat kita. Korek mata ke, cubit2 pipi ke, tarik hidung ke...Kadang tu terkejut den dibueknyo. Ingatkan apa menda la kan. Hehehe...si adik jenis tido di mlm hari. Kul 8.00 mlm jer mmg dia dah start tdo. Tu yg dia bgn awal tu. Xder nangis2...bgn dengan ceria untuk bermain. Tp bila lama sikit main mulalah dia nanges. Suruh org dukung. Kita ni sebuk nak bersiap2 pegi kejer kan. Kalut jugaklah dibuatnya. Kadang tu mandi ke solat ke terpaksa bergilir dengan si ayah sbb nak menunggu si adik. Tp mood adik di pagi hari sgt baik. X mcm kakak...

Oklah, sblm beredar, meh sini nak tayang sikit rupa bushuk masham aku di pagi hari. Ni time cuti nih kalo x silap. Tgkla rupa si kakak camner. Mmg x bleh blah kan? Si adik leh maintain senyum lg walaupon dah buat peel, menangis....apa2 ajerlah~

*

*

*


- Kakak masam mencuka, adik hingus meleleh...hihi! -

11 comments:

aniz said...

aloolooo tomey wlupun busyuk!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

apasal kakak moody sgt tu...
adik gak cool.. menten sengeh wlpn airliur meleleh.. heheheheh.. =)

ainnoraini said...

comeynye adiknye tu...rase mcm nak picit2 jer pipi dia...

tibe2 mcm teringin nak ade baby la pulak..

Ada Dalina said...

aniz, hehehee...

leily, hehe..kakak mmg cam gitu..

ainnoraini, hehehe...leh la plan 4 peknen.. ;)

syariza09 said...

budak2 ni kalo kena kaco tido mmg dorang berangin kannn...nak tak nak kena kejut juga la,dah la pagi2 lg kena besilat kann..kalut semacam jaa

Ada Dalina said...

syariza, betul3.... :D

ummiaqeef said...

bushuk² masham tu la nak tium..hehe..

zino said...

bangun tidu je dah kena paksa jadi model hehe

Anna Suzana said...

comelnya .. hehehehe baby bau wangi pe pagi2 .. i suka cium my kid ..

Ada Dalina said...

ummiaqeef, tul2..

uncle zini, hahaha...

anna suzana, wangi + masham..hehe

en_me said...

vahhh.. nak adek baru nih.. ikiki