Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

14 January 2011

Hari ini di pagi Jumaat.....

- Asyfa -

Owwh, sgt malas aku nak ke pejabat. Sebenaunya bukannya malas sgt tapi dek kerana rasa x sedap badan cam liat jer. Nak2 pulak mlm tadi tido x berapa nak lena sbb Asyfa selesema & batuk2. Bila dia lemas hidung dia xleh tido mulalah dia nanges sbb rasa x selesa kan? Kesian dia...Ikut kata DR. kanak2 di bawah usia 2 thn x digalakkan beri ubat batuk/selesema kerana kesannya takut menjejaskan pernafasan baby. Errmm, bahaya jugak kan? Ade lagi penerangan details drp DR. tp aku x reti nak explain kat sini. Huhuhu....

So, apa yg aku buat sebolehnya bg dia minum/isap air suam, sapu vicks kat dada & belakang dia dan baringkan dia di atas bantal yg lebih tinggi supaya dia dpt bernafas dgn lancar. Tp, biasalah baby, mesti dia meragam kan sbb dia rasa x selesa. Xperlah, tgk kadaan dia mcm mana. Kalo hari ni bertambah teruk baru bawak p jumpa DR.

Otw ke pejabat, aku dah ting tong ting tong...Pening, rasa cam berat sgt kepala. Badan pulak sakit2. Haiiihh, bestnya kalo dpt g urut nih! Setibanya di pejabat, rasa lemau tu menjadi2. Nak buat kojer pon maleh. Sib baik x bz sgt pagi nih. Kalo x larat sgt ingat nak mintak off la petang ni dgn boss. Huhuhu...nak blk umah nak tido! Petang nnt Cik Abg Chomel balik kejer baru p amik anak2 dara i tu. Tgkla kadaan mcm mana...

Oklah, sambil taip entry ni pon mata aku layu rasa nak terkatup jer. Huhuhuhu......Nak mengulor p tido kat surau xleh sbb boss ader. Kang bantai dia mencari aku mulalah gelabah. Hahahaha....Oklah, korang jgn lemau cam aku plak hari ni. Semangat semangatttt.... :P

8 comments:

masviona said...

lemau lemau....ptg2 sket dah xlemau kot adda...hiksss

aniz said...

semoga akak cepat sihat..
apapun i followww...huhu
ada masa singgah2 blog aniz yer =)

Ada Dalina said...

MV, hahaha...a'ah..ni nak lunch ni cam x lemau dah..kui3..

aniz, huhu..tq...tq sudi terjah blog akaks yg x seberapa ini...

mama aisar said...

kak..aisar dr 8buln kene ubt alahan n selesema (bg masa dia kene resdung jer la...)...sbb dia resdung...takut gak nak bg tp doc ckp ok jer...skng dah jarang dia kene resdung...alhamdulilah..hope asyfa cpt baik..

Ada Dalina said...

ct,

ooo..bb pon leh kena resdung heh?
sib baik dah ok...

zino said...

biskot lemau tak sedap dah makan hehe

r33n adnan said...

kite ari2 lemauuuu..hahaha..

eh, bb asyfa sgt comeiiii la... kish2 dia utk kite yer.. :-)

Ada Dalina said...

uncle zino, huhu..mmg la x sedappp kalo lemau..

cik reen, isskk...kenalah jd pekerja cemerlang, gemilang n terbilang cik reen...hahahha...

bb asyfa chomel cam mama dia kan kan kan? :P