Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

29 October 2008

Buat Pertama Kalinya...

- Cian anak mama.... -

- Demam2 pon tetap maintain dgn aksi 'bushuk'nyer... -
Hari ini dlm sejarah..tanggal 26 Oktober 2008 Nur Ayrissa terkena demam buat pertama kali dlm hidupnya. Kejadian berlaku di Sg. Buloh, S'ngor di rumah Cik Mel. Antara sbb2 yg memungkinkan Nur Ayrissa terkena demam ialah cuaca yg tidak menentu (kejap panas kejap hujan), b'jln jauh dr Kuantan - KL (dok dlm kete aircond lak tu) dan ataupon sbb nak beralih bulan. Minggu dpn dia dah nak masuk 9 bln. Memula aku dah perasan napalah anak aku lain mcm jer mlm 26hb tu. Nak mengamok jer time nak tdo. Pastu xpenah2 tdo atas bahu nak melekap jer tdo melepek atas bahu kita. Rupanya nak demam. Bgn pg time nak buat susu rasa kepala dia panas jer. Erm...aku pon deras2 p basahkan tuala letak atas kepala dia. Bgn pg tu dah ok sket. Bg mkn nestum semua. Pastu pas mandi pg tu dia panas blk. Sib baik umah Unty Mel & Uncle Zahrin ader cool fever...Leh la tepek atas dahi dia nak bg panas tu reda. Pastu mkn ubat demam Damien, pastu tido. Sib baik hari tu dah nak balik Kuantan. So, sepanjang jln dr Sg. Buloh ke KL dia tdo jer dlm kete. Lps amik Pak Ngah dia kat KL dia jaga. Aktif lak...siap dok main bushuk2 lg ngan ayah. Seblm gerak ke Kuantan, kitaorg g mkn burger king dlu. Amboi, bkn main seronok lg Ayrissa dlm demam2 tu. X gaya org demam pon. Sepanjang perjalanan ke Kuantan, Nur Ayrissa tdo jer. X larat agaknya. Atau mmg pesen baby agaknya pantang naik kete mata tuh senang jer nak tdo. Hehehe...
Setibanya di Kuantan, demam dia beransur kebah. Aktif jer bermain dgn wan, atok & pakcik2 dia...Pastu esok tu demam blk. Tepek blk cool fever & bg mkn ubat. Mlm tuh nmpak cam melarat jer demam dia, g bwk p klinik. Doc kata demam dia x panas sgt. Perut pon x kembung sgt. Demam berjln jauh nih kata doc. Hehehehhe....alhamdulillah la kami dgr. Kiranya Ayrissa demam biasa2 ajer. Batuk xder, selsema pon xder. Dan semalam, 28/10/08 Nur Ayrissa dah pulih dr demam. Aku lak yg kena demam smlm. EL la aku semalam. Berjangkit ngan Ayrissa agaknya. Huhu....Tp alhamdulillah, dah baik dah hari ni. Nih yg dtg kojer update blog nih. Aku cuti lama blog pon bersawang la yer. Hehehe...Oklah..nnt2 aku update story pasal Putrajaya - KL - S'ngor lak ek. Tunggguuuuu....

10 comments:

AzurA said...

alah kesiannya die ..demam di hari jadi saya..huhuhuhuh

Ada Ayrissa said...

azura : alamak..ye ke?huhu..btw, hepi belated besday yer...moga pnjg umo murah rezki..

prebetsabu said...

musim demam balik kot skrg ni.. avin damia pon mula demam dah.. melepek je la dia..

Nurmala said...

Semoga ayrissa cepat sembuh…
Tapi dia kuat eh…jarang nak demam..ni pon 1st time demam dia..

Ada Ayrissa said...

prebetsabu : tuhla..musim kot skang nih..

nurmala : tq unty mala..iris dah ok dah...

aNgeL pUTiH said...

salamzzz... kita exchange link yerk...

** bby rissa comel sgttt....

Ada Ayrissa said...

angel putih : ok..tq yaa...

YaYaTt said...

musim la skang ni adda..lg2 sbb kita jln jauh..haris pn demam jgk..bru reda je tu..iris sama cm haris..masuk kete je..dh penat pandang luar dlm..trus nk tido...hehehe..

* ayu * said...

alah siannya...
get well soon sayang iris!

Ada Ayrissa said...

yayatt : tuhla kan..

ayu : thanx unty ayu yg ayu :P