Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

14 October 2008

DIARI RAYA 2008 : MY MINI OPEN HOUSE

- Salam Aidilfitri dari kami...(raya kan sebulan..hehehhe) -

- Aksi Si Kecil berbaju kurung -

- Sekitar majlis.. -

- K.A.M.I in ORANGE -

Dengan lafaz bismillah, hamba memula bicara. Menyusun kata seindah bahasa. Silap dan salah mohon ampun diminta. Jikalau ada terguris rasa. Cewahhhhhh....yo yo o jer aku nih. Demam ke apa berpuitis2 bagai...hahahah..Intro jerlah tu babe...Erm, korang semua apa kabo hari ni? Sehat ker? Semoga korang berada dlm kadaan sihat wallafiat selalu yer. Peaceeee...hehhehe...Oklah, ntah apa2 aku melalut nih. Mai sini nak story sket kat hangpa pasai Mini Open House aku hari Sabtu baru ni. Kenapa dinamakan Mini Open House, sbbnya aku idak ler menjemput tetamu sampai ratus2an org...sekadar menjemput kenalan rapat utk bersama2 memeriahkan teratak buruk ku itu. Bukan apa, sajer jer nak borak2, lepak2, gurau senda kan. Dah alang2 dalam bulan Syawal nih, dtg beraya la terus.
Pintuk rumahku dibuka jam 7.30pm selepas maghrib. Aku, Cik Abg Chomel & Nur Ayrissa dah ready utk menyambut ketibaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia DiPertuan Agong. Well, seperti yg aku khabarkan tempoh hari, kami sekeluarga akan memakai pakaian tema Aidilfitri pd thn ini iaitu kaler oren-peach. Aku jer pakai oren betol sbb xnak la malap sgt semua peach yer x? Hehehe... Para tetamu dihidangkan dgn masakan yg simple2 ajer. Antara menu yg disajikan ialah : Nasi impit, kuah kacang, rendang ayam, mihun goreng, macaroni goreng, puding koktail, kek coklat, kuih raya, air sirap & air teh'o...Macaroni goreng, air sirap & air teh'o aku yg buat tau? Yang lelain tu, my superb chef iaitu mak aku ler yg buatkan...Hik hik hik...
Sebaik sahaja jam mencecah pukul 8.00pm, umah kami diserang oleh Tini & hasben; Alfa. Kalo ader gift utk tetamu yg 1st sekali hadir, korang la yg dpt beb. Ekekekekke...Tini is my best fren since secondary school. Baru kawen bln 6 hari tu ader entry dia kat sini. Skang nih dia dah peknen 6 bln. Erm, congratz dear...Ok sambung lak citer open house td. Lps Tini sampei, berjujut2 lak org lain menyusul, Yusz (team-mate aku & Cik Abg Chomel zaman atlet dolu), Kak Yon & mak (P.A Dato' Pengarah opis aku), Kak Ani (P.A Tim. Pengarah 1 opis aku), Mang (kwn Cik Abg Chomel), Ijam & son; Haziq (kwn Cik Abg Chomel gak), Cik Yatt & son; Haris (She's like my sister), Member2 opis Cik Yatt, Abg Khalil & wife & adik Abg Khalil & fren (kwn Cik Abg Chomel juge), Abg Zjai a.k.a daddy to be alone sbb wife dia kojer kat Perak (abg ipar aku) & jiran2 tetangga. Fuh, kelam kelibut aku melayan diorg. Tunggang langgang dibuatnya. Hihihihi...Sib baik mama aku ader tolong tgkkan Ayrissa. Dan sib baik jugak mood Ayrissa berada dlm kadaan STABIL. Cik Abg Chomel bertugas melayan para tetamu. Aku lak sebuk di dapur uruskan makanan & minuman. Hehehe...Dlm kesibukan kami tuh mmg x sempat lansung nak snap gmbo. Aderlah 2-3 jer yg sempat. Huhu
Sembang punya sembang, makan punya makan, akhirnya para tetamu pon beredar pulang. Sorang demi sorang meninggalkan kami. AKhirnya rumah kami kembali 0. Tinggal kami ber-3 jer. Fuh, mmg penat..Mmg letih...tetapi itu semua x menjd masalah bg kami kerana hubungan sillaturahim tuh lg penting sebenarnya. Kepada semua yg hadir, terima kasih diucapkan. Dan kpd yg x hadir, bebila pon boleh hadir kalo korang nak hadir la kan...Heheheh...Maaf dipinta sekiranya terdapat kekurangan daripada kami sekeluarga. Makanan x sedap ker, umah b'sepah ke, service x bagus ke..itu semua kelemahan dr pihak kami. Sesungguhnya yg baik itu datangnya daripada Allah, yg buruk tu drp kami sendiri.
Wassalam & SELAMAT HARI RAYA AIDILFTIRI....

19 comments:

YaYaTt said...

hahaha..aku masuk2 je..igt silap umah..kamu tau dak..udah rasa cm kt konsert zahid lak..hahaha..tp korang tetap superb beb..

comey sungguh aksi si comel iris mlm tu dgn bju kurung oren dia tu..

mkanan smua nye sedap, puding koktail pn sedap..semua sedap..rugi tau klu x melantak smua tu..hehehe..

thanks again..leh wat lg nxt time ;p

Ada Ayrissa said...

yayatt : hehehehhe..kamu nih, sib baik x msk umah unty india n cina sebelah umah aku tuh...

nway, thanx 4 coming..umah kamu bila plak?

lily lotus said...

murah rezeki jmpt org mkn2 ni..thn dpn kla wat jmpt me ekk ;)

Ada Ayrissa said...

lily lotus : hehehe..kak lily sanggup dtg ke kuantan ke? ;)

YaYaTt said...

tu la..aku x pilih tarikh lg..dis wk cm ramai jgk member wat.cm x kena lak nk wat..nxt wk dh cuti pnjang ramai yg nk b'jln..isk..fenin..fenin..

Ada Ayrissa said...

yayatt : erm....amik cuti weekdays la..lunch time ke?itupon kalo kamu nak wat la kan..

Khas Lysha said...

mmg best buat makan2 nie kan tapi leteh mmg tak hengat la.. tue yg thn ni surrender nak buat.. sapa nak dtg bgtau jer.. ; )

Ada Ayrissa said...

hehehhee..betol betol betol...

zino said...

tentu tamu seronok ke openhouse dia tu..

Ada Ayrissa said...

hihihi..hopefully sonok la.. ;)

Koboi mana boleh minum air Susu!! said...

aku Tag ko.. hehehehehe

* ayu * said...

less is more kan?

iris sgt comey ngan baju kurung dia tu...
leh mintak cubit x?

Ada Ayrissa said...

ayu: hehehheh..mama dia pon slalu cubit2..

Anonymous said...

ni bukan open house kan Ada..just kawan2 dtg beraye..

Ada Ayrissa said...

leh dikira mini open house la tuh....

Rashid said...

hmhmmm sedondong dan sejiwa. cantik & sama sepadan.

Ada Ayrissa said...

tq cikguuu...

xentari said...

sib baik jauh..kalo idak, lama dh serbu umah ada wpon tak dijemput..hahaha.. :)

Ada Ayrissa said...

isk..kalo kak yus dekat, dah lama dah dijemput...:)