Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

12 May 2009

'CONTEST SEIRAS WAJAH'

Sempena hari ibu ni, Iris & Mama nak cuba nasib masuk 'Contest Seiras Wajah' nih plak. Kpd semua ibu2 di luar sana, meh la join contest nih. Suka-suka kan apa salahnya. Menang kalah adat pertandingan. Yg. penting kita happyyyyyyyyyyy....



** Nama Anak :
NUR AYRISSA BINTI ZAIREZAL a.k.a Iris

** Tarikh melahirkannya :
6 FEBRUARI 2008

** Apa persamaan kamu & anak ?
Erm, yg paling jelas kelihatan adalah tang kening kami yg ala2 kening Ziana Zain gitu. Ahaksss...Dan lagi satu kami akan nampak agak sama bila kami ketawa atau gelak besar. Hahaha....Tp. totally anak dara saya ni copy paste muka ayah dia. But, i'm so lucky for this capture dia nampak cam iras2 saya. Ader kan iras sikit2 kan? Huhu...

** Kenangan paling manis kamu & si anak ?
Kenangan paling manis saya bersamanya adalah ketika Iris mula belajar bertatih sendiri. Terpancar kegirangan dan keceriaan diwajahnya apabila dia berjaya melangkah setapak demi setapak tanpa perlu memimpin tangan saya atau ayahnya. Dan saat itu saya rasa sangat2 bahagia melihat kesungguhan dan keseronokkan dia. Utk makluman semua, Iris dah berusia 1 tahun 3 bulan, tetapi dia masih belum berani utk berjalan sendiri tanpa kami berada disekelilingnya. Dan alhamdulillah, Iris semakin berani melangkah dan berlari walaupun masih takut2. Chaiyok..chaiyok !!!

11 comments:

AyangAizul said...

alaaaa.... aku xleh masuk contest ni ler. kena tgu fathers day nyer contest lak sbb Adeef tu cpy paste abah dia...

Khas Lysha said...

amboi,. kening ala2 ziana zain tue.. he he gud luck!

ummiaqeef said...

dah tgk contest kat blog tu aritu tp cam x layak nak join..aqeef ku itu sejibik muke abah dier..haha

Ada Ayrissa said...

ayang aizul/ummiaqeef : tggu father's day la yer?hehehe...

khas lysha : tang kening je sama...huhu..yg lelain ikut ayah dia.

Yan said...

Noted!

Thanx for joining..

Hmm pasal seiras tu.. kadang mmg tak berapa iras.. tp bile bergambar.. ade ms nampak iras.. tu yg kene belek2 balik tu.. hehehe..

Ada Ayrissa said...

huhu..tuhla kan..
darah daging sendiri, x byk, sikit mesti ader persamaan...

nway, tq coz anjur contest nih ye Yan...

zieha said...

good luck..anak k.zieha payah nk bergambo bersama..ganazz sgt..hehehe:)

Ada Ayrissa said...

hehehe..
candid camera je kak...

lily lotus said...

hik hik...sweet jer contest gini...good luck!

Baby Tiger said...

erk ada, aku rasa anak ko ni lebih ke muka ejack la!!

Ada Ayrissa said...

baby tiger : Nim, itu mmg aku x nafikan lgsung...huhu, kalo 100%, 99.9% tu mmg rupa ayah dia...huhu..tp aku x kesah sbb dia kuar dr perut aku jugak...hahahha