Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

26 May 2009

Yang Mana Satu Pilihan Hati???



Salam my lovely frens. Aku memerlukan pertolongan korang. InsyaAllah, kalo xder apa2 aral aku ingin memiliki salah satu daripada pilihan yang tertera di atas. Tetapi aku agak konfius mana satu yg betul2 memikat kalbu. Mungkin rakan2 blogger atau sesiapa jua yg melayari blog usang ku ini boleh membantu aku dalam membuat keputusan dan pilihan yang tepat. Dan kalo boleh biarlah sejumlah wang yg bakal aku keluarkan nanti BERBALOI!!! Korang boleh nyatakan KENAPA & MENGAPA aku perlu pilih yg ini dan tidak yg itu. Nyatakan juga apa keistimewaan dan kelebihan yg akan aku dpt bila memilikinya nnt. Dan kalo boleh, janganlah menilai daripada kecantikan luaran semata-mata yer? Plszzzzzz....bantuan korang amat2 aku harapkan. Terima kasih...

23 comments:

ain said...

xde arr usang pun blog k.ada nie..blog sy lg usang..hahhahaha...yg ats tue arr style sket kot..mxis tue..cute pun cute..my SIL nye adk pkai yg tue..SIL sy gne yg apple nye model....so far ok die kate..tp xthu la sjauh mne ok die tue..hhhaha..tnye pd yang pakar..

aku lah arween said...

pendpt ween yg kt bwh tue
bcoz nokia kan friendly user
then spare part kalo rosak senang carik
plus nokia kalo kite nak jual balik pun still ade harga
:D

psstt ween mmg berkenan yg bwh tue :D

Ada Ayrissa said...

ain : ermmm...akan dipertimbangkan..

arween : tuhla..gud keyword 'frenly user'...

nway, tq so much yaa...

Putra Mama said...

sy guna E71 tu.. sy suker cumer camera die x braper cantik wpun 3.2mpxls.. then kalo jari besar ssh ckit la nak tekan keypad tu sbb keypad die kecik.. tp bergaya and slim jer hp nyer.. mmg user friendly berbanding nokia N series.. i-phone tu sy x tau..

Khas Lysha said...

akk mmg kenan dgn i-phone. skrin dia besar. kalo kuar gambar mmg puas la.. yg penting akk mmg berkenan.. yg lg satu tu x penah godek tp aku x baper minat design dia.. kiranya akk ni memandang luaran la.. ekekekek.. :D

zino said...

zino pilih E75 hehe

Nisa Shari said...

salam ada...

i-phone tu tak sesuwei la dgn jiwa raga ai, my aunty said, nk fwd sms kena copy the whole thing n susah sket aa..

ha..ai pon tgh aim nokia cun tu, mmg senang nk guna...tak caya beli la nokia tu...ai sokong yuuu handredpersen!

Ada Ayrissa said...

Putra Mama : Erm...kena kecikkan jari ek?hihihihi...

Khas Lysha : bentuk bdn iphone tu mmg menariks la kak khas, tp kebanyakan servey kata dia x brp frenly..dunno

zino : Huhu...xmo la bro zino E75 tuh..terlalu korporat :P

Nisa Shari : Ooo..ssh sket ek iphone tu? org kalo boleh nak sesenang yg boleh ek?

TQ u olls....pertimbangan & penlaian akan dibuat lg..

zieha said...

cantik jenama apple tu..hehe..dulu mmg k.zieha crazy skit gan h.phone,skrg..kureng la..bagi i asal leh ckp dan senang sms udah..My opinion belilah h.phone yang user friendly,senang kan..pasal brand tu..ikut lah pada taste u..hehehe:P

Baby Tiger said...

iPhone best tapi fragile!! untuk ko ok kot, aku memang tak seswai.. :P

Ada Ayrissa said...

zieha : ermm..tuhla kak, kompius nih..huhu..kalo leh nak hp yg senang nak guna...

baby tiger : yeh??? akan dipertimbangkan..tp hati ku ni berat ke e71 tuh..dunnoooo..

Zezzatty said...

i phone tak bole MMS (buat masa ni)

kalau 3G kita leh tgk org,org takleh tgk kita.

Kalo bluetooth kene dgn i phone jugak.

adda,husband aku pon mcm kau,kompius nak beli antara 2 ni..last2 amek E71..1st sbb senang.nak sms pon senang (bkn touch).pastu rege dia murah dr i phone.hehehe.

tp i phone punya pic chunsss gilerrr!

MORAL OF THE STORY:

kalau aku,aku beli i phone sbb lawa.ehhehe.

depends la kau nak guna utk apa.tp kalau nak senang & user friendly sila guna nokia ;-)

sekian

-peminat nokia yg berangan nak pakai iphone tp tak dpt2-

Ada Ayrissa said...

Zezatty : Uwwaaa....aku makin kompiusss...tp hati aku berat ke e71 tuhla..sbb senang utk digodek2..
nway, tq so much...

miz_ain said...

yo...my pren...ko kena kecikkan jari baru leh guna nokia...ehehehe...pasal dia punya keypad kecik bebenor...adik aku suh pkai 2 pun aku cakap kena kikis dulu jari aku kasi buang isi baru leh guna nokia 2.....

i phone dop tahu la pulok...tapi amik gambor, cantik...nokia, gambor dia dop lawo....memang dop lawo giler....aperpun..sony ericson tetap di hati...ehehehe...promo....

Ada Ayrissa said...

miz_ain : Ko buat aku makin kompius bebbbbbbbb!!! arrrghhhh tulunnnnnnn....

Mama Lyna said...

yang mana satu pilihan hati? jawapannya.....YANG FREEE....(ada mesti berangin jer ngan jawapan akak kan, hehehe)

Anonymous said...

antare touch skrin dgn button,better amek button --> nokia
1. sparepart sng cr (kalu rosak lh)
2. frenly user (ini sume org tau)
3. errr..

tp,pileh la nokia model len..sbb E71 ni button nye cenoet sgt..gud luck ya :)

~sumbody~

Ada Ayrissa said...

Sumbody : TQ for ur opinion..

@Z said...

kak az berkenan E75...senang cite amek je blackberry... :)

Ada Ayrissa said...

@z : huhu..e75 terrrrrrlalu korporat..kalo kita pakai terus nmpak keparat..wakakkakak...
blackberry x minat..huhu

Yan said...

aisey.. ni yg failed ni..hahahah

dah lame tak update pasal henpon..
takpe.. ramai yg dah bagi komen.. harap membantu

@Z said...

ada...ni mesti terkena badi ada la ni..sebut sangat pasal henpon, tak pasal2 henpon kak az plak yang rosak..adehhh..moh kita sama2 pening nak pikir pakai henpon apa pasni..

Ada Ayrissa said...

wakakkak..
dia suh joing e71 da club la tuh..
ahaksss..