Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

13 April 2009

OIAM vs Akademi Fantasia

Akademi Fantasia :
Seriyess beb, aku mmg dah x layan dah AF ni. Cukuplah last time Mila ketot tu menang. Lps pd tu time Stacy terlebih sudah tu aku dah tawar hati. Huhu...ntah, cam xder aura dah. Agaknya segala2 aura tu Mawi dah telan kot dulu. Ko mkn sorang ek Mawi??? Huhuh...pastu datang plak AF7 yg kononnya nak buat transformasi. Huh, memula tu aku jeling2 gak channel 104 tu bila tiba Sabtu mlm. 1st konsert cam hambar mambar jer suasananya. Pehtu, keoriginalan AF tuh cam hilang jer. So, lg lah membuatkan hati aku tidak t'pikat. Rindu siot kegemilangan AF masa zaman Zahid & Mawi dulu. Layannnn habisss kan? Hahhhh, korang jgn x tau, aku pegi tau konserta final time Mawi dulu. Perhhhh..mmg aura gilerr arrrr. (Aku dpt tiket free dok area belakang2 cikgu tu tau? Hehehe..best2) Aku kan bkn jenis yg sms2 bagai kan, juz minat & tgk gitu2 jer. Tp. oleh kerana dah berada dlm stadium tu t'paksa la sms satu dua cukup syarat (sbb kiri kanan dpn blakang korang org dok pegang hp + sms tau?) Kuang kuang kuanggg....

Dannn, utk pertama kalinya aku menyaksikan konsert AF7 minggu ke-5 kelmarin sampai abis. Erm, not bad. B4 tu, tgh2 keboringan aku terrrrrrrrrtengok ulangan konsert minggu ke-4, besttt jugak ek..Disebabkan aku menonton konsert ulangan itulah membuatkan aku agak teruja utk menonton konsert pd minggu baru ni. Akhirnya, aku terjebak kembali ke kancah AF ini. Huhu...bg aku, suara depa kali ni mmg agak power dan ader styleeeeeeee laahhh. Harap2 AF7 mengembalikan kegemilangan AF ni spt2 AF2 & AF3 dulu. Hahah...AKu x sabo nak tunggu Sabtu ni. Giler.. x pernah2 aku minat sampai 5 org. Heheheh..kali ni kalu buleh biarlah depa2 ni berentap di final ; Hafiz ( my 1st choice), Isma, Akim, Aishah & Aril. Jgn lupa AFundi mereka yaa??? Hahahaha....



One In A Million :
OIAM tu mmg aku akui dr dulu hingga kini mmg the bombbb!! Maksud aku the bomb dr segi kualitinya w'pon ader gak sorang dua yg sesat "juz boleh nyanyi" je..Hehehe...Apa yg m'buatkan aku teruja utk menyaksikan OIAM kali ni ialah penyertaan yg agak ramai drp artis2 kita. Yerlah kan, di samping utk merebut duit 1 juta tuh, mesti depa nak tunaikan impian depa dlm bidang seni yg belum t'capai. Mungkin dgn duit 1 juta tu depa nak g hollywood ke wat album kat sana (cukup ke RM1juta???) dll. Tp apa2 pon, yg paling aku nak tgk dan tunggu2 kan kemunculannya adalah TOMOK. "Sejarah mungkin berulanggg...walau engkau ku tinggalkan oh kekasihhh..." Hahaha..terngiang-ngiang di telingaku ini suara sengau + leleh + jiwang + lentok Tomok bersama newboys dulu. Lagu tu berhantu betol kan. Lupa dah time tu aku form brp. Tp Tomok skang bukan Tomok dulu lg tau. Haaaa.....korang jgn x tahu, Tomok skang very the versatilee. Best gilaakkkkkk...dan betol lah kata Syafinaz masa episod baru ni, kalo imuniti tu ader lg, mmg dia layak dapattt...Yerrr, peserta faberet aku utk OIAM kali ni adalah TOmok. Yeahhh yeaahhhh..... Go TOMOK GoOOOoo !!! :- P

(Wowowooo...aku hanyalah sekadar minat gitu2 jer. Idaklah sampei utk sms depa2 tu semua yer? Kui3...kita kenalah berjimat cermat. Wakakakaka.....)
P/s : Utk makluman semua, aku poi kursus tau start hari ni smpei Rabu. Jumpa korang hari Kamis yer? InsyaAllah...gonna miss Iris laaa...Huhu...

6 comments:

miz_ain said...

uits..kursus kat mana???samer la kita da...aku pun minat 5 orang dalam af7....hahaha...kenapa sorang jer mesti menang???klu 5 kan best???yang penting sore hafiz best gilerrr...hahaha...layanzzz...

Khas Lysha said...

suker dgn tomok jugak!! ;)

Baby Tiger said...

ada,

kau pun tau la AF ni sekat dengan aku. tapi seyes, aku memang pissed off tengok AF sejak zaman si mawi, dan berikutnya - bagi aku semua gila gelemer.

tapi AF 7 ni, alhamdulillah, tak rugi tengok la. budak2nya boleh nyanyi.. cuma ada satu dua yang poyo (yg paling poyo dah kuar minggu 2) heheheh..

AFUNDI HAFIZ!!

lily lotus said...

layannnzzz...!

*ayu* said...

kita yg x penah nak amik tau hal tomok tu pun leh suka dia tau.. dasat kan?

Ada Ayrissa said...

miz_ain : aku kursus kat cherating...

khas lysha/ayu : layanzzz kan?heheh..

baby tiger : heheh...aku tau nim sapa yg poyo yuh..R*** kan?