Mr. Zairezal's Family


~NAK BUAT SIDE INCOME, KLIK BANNER NI~

21 April 2009

Wan Tetap Segar Dalam Kenangan ----<@


Iris,
Hari ni genap 40 hari moyang tinggalkan kita
Walaupon waktu yg dilalui dirasakan begitu pantas,
kita tidak sesekali melupakan moyang kan?
Entah kenapa masa moyang ader dulu, moyang membahasakan diri dia 'nenek' dgn Iris
Tp. mama tetap menggelarnya moyang kepada Iris
Sbb mama rasa bila panggil moyang br nampak mcm tradisi warisan sket kan?
Hehehe...apa2 jerlah mama nih...

Iris,
Walaupon jauh disudut hati mama rasa sedih sgt dgn kehilangan moyang,
tp mama rasa puas dan gembira sgt bila melihat wajah Iris
Mama bersyukur sbb moyang masih sempat menatap wajah Iris...
Sempat mengagah dan bermain dgn Iris
Itu antara impian moyang yg berjaya mama tunaikan
Alhamdulillah......

Iris,
Ketahui olehmu bahawa moyang terlalu menyayangi mama
Mama dpt rasakan ketulusan kasih sayang moyang tu hingga ke akhir hayatnya
Dan mama percaya kalo moyang masih ader, dia pasti mengasihi dan
memanjakan Iris sepertimana mama dulu...
Mama harap walaupon Iris tidak sempat mengenali moyang,
Iris harus mengenali siapa moyang yg sebenarnya walaupon hanya di dlm gambar...
Iris juga mesti menyayangi moyang sepertimana mama menyayanginya
Segala jasa dan pengorbanan moyang terhadap kita tiada nilainya...

Ini sahaja peringatan utk Iris...
Bila Iris besar nnt dan kalo blog mama ni masih wujud,
sematkanlah dlm hati Iris setiap butir perkataan dan amanat mama ni yer sayang?
Jgn sesekali kita lupakan moyang...
Moga moyang akan terus tenang menanti kita di sana...
InsyaAllah...


P/s : Kepada kengkawan yg berada di sekitar Kuantan (dr jauh pon boleh), dijemput hadir ke majlis tahlil arwah wan pada petang Sabtu ni yer? InsyaAllah majlis akan diadakan pd pukul 3.00 petang. TQ...

8 comments:

masviona said...

al-fatihah sekali lagi untuk wan adda

insyaallah irish pun akan syg moyang dia mcm mama dia syg gak......:)

Ada Ayrissa said...

huhu...tq kak mas

zieha said...

salam ziarah buat adda! semoga wan adda ditempatkan bersama-sama orang yang beriman..alfatihah..amin..
nnti kita exchange link ye::)

Ada Ayrissa said...

thanx zieha...
ok..dah save link zieha dah..

Baby Tiger said...

:)

moga rohnya dicucuri rahmat..

ada, ada award untuk kau!!

zino said...

semuga roh nya di cucuri rahmat...al-fatihah...

arnirina said...

al fatihah..alamak, x balik ktn minggu nie..kalu x leh pegi..

arnirina said...

al fatihah..alamak, x balik ktn minggu nie..kalu x leh pegi..